Tein viime viikolla tällaisen puolukkakakun.
Ohje on ensimmäisestä Leivotaan-lehdestä. Jos tykkää puolukasta, niin
tämä on kyllä hyvää. Ainoa asia mitä ihmettelin oli se, että
kakkutaikina tuntui aika jäykältä lopussa ja valmiskin kakku oli aika
tiivis. Ei se toisaalta haitannutkaan, mutta mietin vaan, että oliko se
tarkoituskin..
Puolukkakakku
Vuoan voiteluun ja leivittämiseen
margariinia tai voita
mantelijauhetta
Taikina
200 g margariinia tai voita
2 1/2 dl ruokokidesokeria tai sokeria (laitoin intiaanisokeria)
3 kananmunaa
125 g maitorahkaa
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
200 g puolukoita
Pinnalle
1-2 rkl ruokokidesokeria tai sokeria (en laittanut)
tomusokeria
puolukoita
Voitele ja leivitä tasapohjainen kakkuvuoka (noin 20 cm Ø/ 1,3 l).
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri
kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Lisää rahka ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita sileäksi.
Sekoita kohmeiset puolukat lastalla taikinaan.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Paista 175-asteisessa uunissa 60 minuuttia, alenna lämpötila 150
asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia (minä pidin noin
15-20 min). Kokeile kakun kypsyys coctailtikulla kakun keskeltä.
Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ennen
kumoamista. Jäähdytä kakku, peitä se kelmulla ja laita jääkaappiin. Maku
on parhaimmillaan parin päivän kuluttua. Siivilöi ohut kerros
tomusokeria kakun pinnalle ja ripottele puolukoita päälle juuri ennen
tarjoilua. Tarjoa kahvikakkuna tai jälkiruokana vaniljakastikkeen tai
jäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti