keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Maistuvat pähkinäpalat


Vaikka aikaa ei viime aikoina olekaan paljon leipomiselle jäänyt, olen minä sentään jotain saanut aikaiseksi. Näitä minun piti tehdä jo ennen joulua, mutta muuttorumban takia homma jäi.

Ohje on Leivotaan-lehden ensimmäisestä numerosta. Voin sanoa, että jos tykkää Snickers-patukasta niin sitten maistuvat nämäkin! Aika sama maku nimittäin. Nam!

Maistuvat pähkinäpalat

(noin 30-40 kpl)

170 g maapähkinävoita

2 dl vaaleaa siirappia

1 dl sokeria

9 dl riisimuroja

175 g tummaa suklaata

Leikkaa leivinpaperista sopiva pala ja laita se noin 20 × 25 cm kokoisen vuoan pohjalle.

Sekoita maapähkinävoi, siirappi ja sokeri suuressa kattilassa. Kiehauta, kunnes sokeri on sulanut ja sekoita (pidin lämpötilaa keskilämmöllä palamisen estämiseksi). Lisää riisimurot seokseen ja sekoita. Kaada seos vuokaan. Tasoita pinta siten, että koko pohja täyttyy.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Kaada se massan päälle ja levitä tasaisesti. Anna suklaan jähmettyä huoneenlämmössä. Leikkaa levy paloiksi, ennen kuin suklaa kovettuu kokonaan. Nosta palat jääkaappiin ja odota, kunnes suklaa kovettuu. Säilytä palasia jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti