Vaikka aikaa ei viime aikoina olekaan paljon
leipomiselle jäänyt, olen minä sentään jotain saanut aikaiseksi. Näitä
minun piti tehdä jo ennen joulua, mutta muuttorumban takia homma jäi.
Ohje on Leivotaan-lehden ensimmäisestä
numerosta. Voin sanoa, että jos tykkää Snickers-patukasta niin sitten
maistuvat nämäkin! Aika sama maku nimittäin. Nam!
Maistuvat pähkinäpalat
(noin 30-40 kpl)
170 g maapähkinävoita
2 dl vaaleaa siirappia
1 dl sokeria
9 dl riisimuroja
175 g tummaa suklaata
Leikkaa leivinpaperista sopiva pala ja laita se noin 20 × 25 cm kokoisen vuoan pohjalle.
Sekoita maapähkinävoi, siirappi ja sokeri
suuressa kattilassa. Kiehauta, kunnes sokeri on sulanut ja sekoita
(pidin lämpötilaa keskilämmöllä palamisen estämiseksi). Lisää riisimurot
seokseen ja sekoita. Kaada seos vuokaan. Tasoita pinta siten, että koko
pohja täyttyy.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa
miedolla lämmöllä. Kaada se massan päälle ja levitä tasaisesti. Anna
suklaan jähmettyä huoneenlämmössä. Leikkaa levy paloiksi, ennen kuin
suklaa kovettuu kokonaan. Nosta palat jääkaappiin ja odota, kunnes
suklaa kovettuu. Säilytä palasia jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti