Tein pitkästä aikaa herkkupannaria.
Sellaiseksi minä sanoin sitä lapsena. Tämä pannari on tosi herkkua,
mutta myös tosi rasvaista :) Mutta aina välillä sitä on kiva
nautiskella! Ohjeen alkuperää en tiedä. Tämä on siis tuttu jo
lapsuudestani.
Herkkupannukakku
1 kananmuna
8 dl maitoa (laitoin rasvatonta)
4 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
1/2-1 dl sokeria (laitoin 1/2 dl)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruususuolaa
Sulata voi/margariini. Sekoita vehnäjauhot
ja puolet maidosta tasaiseksi taikinaksi. Lisää sitten loppu maito sekä
kaikki loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperoidulle
(tai voidellulle) uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa
keskitasolla noin 1/2 h. (kunnes pinta on kauniin rusehtava).
Valmis herkkupannari.
Tämä pannari on hyvää ihan sellaisenaan, mutta sen seuraksi sopii esim. mansikkahillo..
..tai vadelmarahka.
Perinteisempi, "kumpuileva" pannukakku
Tässä myös ohje perinteisemmälle pannarille.
Sille, joka kumpuilee uunissa hauskasti. Tämän pannarin tein jo viime
keväänä. On vaan jäänyt postaamatta. Päällä on Onnelin vaniljaista
villiomenahilloa, jonka ohje löytyy täältä.
"Kumpuileva" pannukakku
4 kananmunaa
1 l maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruususuolaa
1 dl rypsiöljyä
(halutessasi sokeria maun mukaan)
Sekoita jauhot ja puolet maidosta
tasaiseksi. Lisää loppu maito sekä loput ainekset ja sekoita. Kaada
taikina leivinpaperoidulle (tai voidellulle) uunipellille. Paista
225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes väri on kauniin
ruskea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti