Tein
tätä marmeladia testimielessä, koska halusin käyttää sitä erääseen
kakkuun täytteeksi. Pari kertaa piti marmeladiannos tehdä ennen kuin
osasin tehdä oikean määrän kakkuun. Tässä vähän reilumpi määrä, josta
marmeladia riittää noin kolmeen pieneen purkkiin.
Mangomarmeladi
500 g kypsää mangon hedelmälihaa (noin 800 g kuorineen ja siemenineen)
2 rkl puristettua sitruunamehua
165 g hillo-marmeladisokeria
Kun olet kuorinut mangot ja poistanut niistä
siemenet, pilko ne pieniksi paloiksi kattilaan. Soseuta ne
sauvasekoittimella (ei tarvitse olla täysin sileää). Lisää joukkoon
puristettu sitruunamehu ja hillo-marmeladisokeri. Anna seoksen
kiehahtaa hellalla ja laske lämpötila puoliteholle. Anna porista noin 10
minuuttia välillä sekoitellen. Poista kauhalla pinnalle kertynyt
vaahto. Kaada marmeladi joko kuumiin lasipurkkeihin tai muovirasioihin,
laita kantta vähän päälle ja anna jäähtyä. Laita sitten peitetty astia
jääkaappiin ja anna kunnolla marmeloitua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti