Halusin tehdä tummasta suklaasta täytteen,
joka ei ole liian makea, mutta ei myöskään karvas. Eli sellainen
kainosti makea ja ihanan pehmoinen täyte. Tein ensin pari testiversiota
ja tässä mielestäni paras vaihtoehto. Jos täytteeseen haluaa vähän
purutuntumaa, voi siihen laittaa esimerkiksi suklaarouhetta sekaan.
Tällä ohjeella täytettä riittää yhden normaalikokoisen kakun (halkaisijaltaan 24-26 cm) kahteen täyteväliin.
Suklaatäyte
150 g tummaa suklaata
3 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
1 tl tummaa kaakaojauhetta
(50 g tummaa suklaarouhetta)
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai
vesihauteessa hellalla. Anna sen jäähtyä hieman. Vatkaa kerma vaahdoksi
ja sekoita siihen vaniljarahka, suklaasula ja kaakaojauhe. Sekoita
joukkoon lopuksi halutessasi suklaarouhe. Täyte on heti valmis
levitettäväksi. Anna jähmettyä täyttämisen jälkeen jääkaapissa noin
tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti