Sienikakkupohja kohoaa tosi hyvin uunissa ja
esimerkiksi neljän munan kakku vastaa aika lailla viiden munan
sokerikakkupohjaa. Kakku kohoaa lopussa enemmän keskeltä, mutta kohouma
tasoittuu, kun kakun on kumonnut ylösalaisin alustalle aika pian uunista
ottamisen jälkeen.
Täältä löytyy vaalean sienikakkupohjan ohje.
Sienikakkupohja
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
2 dl sokeria
1 dl kiehuvaa vettä
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka,
halkaisijaltaan 24 cm. Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan. Vaahdota
munat ja sokeri isossa kulhossa, koska veden ansiosta munat ja sokeri
vaahtoutuvat todella paljon. Kun olet vaahdottanut seosta noin
puoleenväliin asti, laita vesi kiehumaan kattilaan. Laita vettä vähän
tarvittua enemmän, koska osa vedestä voi haihtua loppuvatkauksen aikana.
Munasokerivaahto on valmista, kun vatkaimella tehty kuvio jää hetkeksi
vaahdon pintaan.
Kaada oikea määrä kuumaa vettä
mitta-astiaan. Lisää vesi pienissä (15-20) erissä vaahtoon jatkaen
vatkaimella sekoittamista täydellä teholla. Siivilöi jauhoseos vaahtoon
sihdaten ja pienissä erissä varovasti nuolijalla käännellen.
Kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti