Tein tämän kinkkupiirakan poikani synttäreille. Löysin täytteelle hyvän reseptin Ulla Svenskin Suloiset suolaiset-kirjasta, mutta halusin tehdä piirakan isompana eli pellin kokoisena. Tein siis täytteen 1,5-kertaisena. Korvasin purjon sipulilla. Pohjaan käytin tätä ohjetta. Tässä siis ohje miten piirakan nyt tein.
Kinkkupiirakka
Pohja
5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruususuolaa
2 tl leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta
250 g margariinia tai voita
1 dl kylmää vettä
Sekoita kuibat aineet keseknään. Sekoita
joukkoon juustoraaste ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita, kunnes
taikina on tasaista. Kauli taikina leivinpaperin päällä jauhoja apuna
käyttäen pellin kokoiseksi levyksi. Vedä levy papereineen reunalliselle
uunipellille. Taputtele jauhoisilla käsillä taikinaa myös vähän
reunoille.
Täyte
150 g levittyvää sulatejuustoa
60 g tomaattipyrettä
150 g/2 pienehköä sipulia
1 rkl rypsiöljyä
1 pieni keltainen paprika
300 g kinkkua (laitoin Kivikylän savumaukasta maalaispalvikinkkua)
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl basilikaa
Päälle
2 kananmunaa
1 1/2 dl ruokakermaa
Sekoita keskenään sulatejuusto ja
tomaattipyree ja levitä seos pohjataikinan päälle. Pilko sipulit
pieneksi palaksi ja kuullota niitä kevyesti pannulla rypsiöljyssä. Pilko
paprika ja kinkku. Sekoita sipuli-, paprika- ja kinkkukuutiot keskenään
ja mausta mustapippurilla ja basilikalla. Levitä täyte
sulatejuustoseoksen päälle pohjaan. Sekoita keskenään kananmunat ja
ruokakerma ja kaada se täytteen päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti