Ei tarvinnut yhtään miettiä, että
minkälaisen kakun tekisin poikani 2-vuotissynttäreille! Totta kai
kitarakakku! Mio on jo jonkun aikaa ollut todella kiinnostunut kitarasta
ja harjoitellut kovasti soittamista kammalla, lakaisuharjalla ja
monella muulla :) Nyt Mio sai lahjaksi oikean ukulelen. Siitä ja
synttäripojasta on enemmän täällä.
Päätin tehdä kakun samalla tyylillä ja samoilla täytteillä kuin Mion viimevuotisen Nallekarhukakun. Menihän tuossa kuorrutteen pursottamisessa tovi, kun tein tällä kertaa koko pinnan täyteen tosi pienellä tähtityllalla. Toisaalta kun vauhtiin pääsi, niin helposti se sitten sujui :) Kitaran kaula jäi nyt tyngäksi, koska muuten se ei olisi mahtunut jääkaappiin. Pienempääkään en halunnut tehdä, jotta kakusta riittäisi varmasti kaikille. Kakusta tuli uunipellin pohjan kokoinen.
Tein suklaakreemin kakkua varten 1,5-kertaisena. Siksi mitat ovat vähän hassuja. Täältä löytyy kuva suklaakreemistä.
Kitarakakku
Pohja
Valmista kääretorttupohjat ja anna niiden
jäähtyä. Piirrä leivinpaperille haluamasi näköisen kitaran ääriviivat ja
leikkaa se viivoja pitkin irti. Aseta kitaramalli vuorotellen jokaisen
pohjalevyn päälle ja leikkaa niistä veitsellä kaavan reunoja myöten
palat. Leikkaa suorakaiteenmuotoinen, pieni pala tallaa varten.
Ylimääräiset reunapalat voi vaikka pakastaa ja käyttää ne myöhemmin
esim. leivosten pohjiksi.
Kostutus
1/2 dl maitoa + 1/2 tl vaniljasokeria keskenään sekoitettuna
Alemman kerroksen täytteet
vaniljakiisseli, ohje löytyy täältä
noin 2 1/2 banaania
1 rkl sitruunamehua + ripaus sokeria
Aseta alimmainen eli toinen vaaleista
kääretorttulevyistä tarjoilualustalle. Laita tarvittaessa reunoille
leivinpaperisuikaleet suojaamaan alustaa. Kostuta levy kevyesti
vaniljamaidolla pullasudin avulla.
Levitä pohjan päälle valmistamasi vaniljakiisseli. Viipaloi banaanit suht ohuesti ja sivele niiden päälle hieman makeutettua sitruunamehua (näin banaanit pysyvät kauemmin raikkaina ja vaaleina). Asettele viipaleet vaniljakiisselin päälle vähän lomittain.
Ylemmän kerroksen täytteet
1/2 prk vadelmamarmeladia
2 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
2 1/2 dl mansikkasosetta (sulatin pakkasesta sokeroitua sosetta)
1 rkl ohratärkkelystä
3 rkl vettä
Laita mansikkasose kattilaan ja kiehauta se.
Sekoita ohratärkkelys vesitilkkaan ja kaada soseen joukkoon. Keitä
sosetta keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä.
Aseta keskimmäinen pohjalevy eli tumma kääretorttupohja banaanikerroksen päälle ja kostuta se. Levitä päälle vadelmamarmeladi. Vaahdota kerma, mausta se vaniljakreemijauheella ja levitä marmeladin päälle. Lusikoi vaahdon päälle jäähtynyt ja vähän jähmettynyt mansikkasose. Aseta päällimmäinen eli vaalea kääretorttulevy päälle ja kostuta sitäkin vähän vaniljamaidolla. Sivele tallapalan alle vähän vadelmamarmeladia ja aseta se kitaran päälle alaosaan. Laita kakku jääkaappiin kuorrutusten teon ajaksi.
Suklaakreemi
263 g tummaa suklaata
338 g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä
1 1/2 rkl kevytmaitoa, huoneenlämpöisenä
1/2 vaniljatanko
375 g siivilöityä tomusokeria
Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai
vesihauteessa hellalla. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa voi, maito,
vaniljatangosta raaputetut siemenet sekä tomusokeri tasaiseksi
vaahdoksi. Minulla meni siihen sähkövatkaimella noin viisi minuuttia.
Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa uudelleen, kunnes seos on paksua ja
kermaista. Jos seos näyttää liian löysältä kuorruttamiseen, jatka
vatkaamista, jolloin seos paksuuntuu ja koostumus kiinteytyy.
Kinuskikreemi
Ohje löytyy täältä.
Levitä suklaakreemiä kakun päälle ja
reunoille ohuehko kerros ja tasoita pinta palettiveitsellä tai lastalla.
"Piirrä" veitsen avulla kaksi erikokoista ympyrää sisätysten
kaikukoppaa varten. Käytin malleina kahta erikokoista juomalasia. Ota
tässä vaiheessa pois tarjoilualustaa suojanneet leivinpaperisuikaleet.
Laita seuraavaksi osa kinuski- ja suklaakreemistä omiin pursotuspusseihinsa. Käytä pienehköä tähtityllaa. Lisää kreemiä pusseihin sitä mukaa kun ne hupenevat. Pursota ensin kinuskikreemiä tallaan, kaikukoppaympyröiden väliosaan sekä kakun ala- ja yläreunaan. Pursota sitten suklaakreemillä kakun reunat ja pääliosa. Pursota lopuksi kinuskikreemillä kitaraan kieliä. Käytin tähän pientä pyöreää tyllaa.
Laita seuraavaksi osa kinuski- ja suklaakreemistä omiin pursotuspusseihinsa. Käytä pienehköä tähtityllaa. Lisää kreemiä pusseihin sitä mukaa kun ne hupenevat. Pursota ensin kinuskikreemiä tallaan, kaikukoppaympyröiden väliosaan sekä kakun ala- ja yläreunaan. Pursota sitten suklaakreemillä kakun reunat ja pääliosa. Pursota lopuksi kinuskikreemillä kitaraan kieliä. Käytin tähän pientä pyöreää tyllaa.
Koristeet
tummaa suklaata
valkosuklaata
Piirrä mallikirjoitus- ja numero
leivinpaperille nurinpäin ja käännä paperi. Sulata suklaat omissa
kulhoissaan mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Kaada suklaat
pieniin Minigrip-pusseihin. Leikkaa kulmiin pieni reikä. Pursota
suklaista nimi ja numero mallien avulla leivinpaperilaloille. Pursotin
ensin toisella suklaalla muutaman kerroksen, että siitä tulisi kestävä.
Annoin sen jähmettyä hetken jääkaapissa ja pursotin sitten toisella
suklaalla päälle korostuksen. Aseta suklaakoristeet kakun päälle
haluamaasi kohtaan.
Vaniljakiisseli..
..ja sen päälle tulleet banaanisiivut.
Mieheni ottama salakuva, kun olin työn touhussa:) Seuraavana vuorossa suklaakreemipursotukset.
Suklaakoristeet.
Sain mahdutettua tähän kitaraan vain kolme kieltä :) Ei kait se niin vaarallista ole!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti