torstai 8. maaliskuuta 2012

Peruna-lesesämpylät


Minulla oli tuossa eräs päivä neljä pientä keitettyä perunaa joutilaana. Muistin tämän ohjeen, jota olen halunnut kokeilla ja nyt kokeilin. Kannatti, koska nämä olivat tosi pehmoisia ja mukavanmakuisia. Teen siis toistekin! Ohje on Yhteishyvän Ruokalehti-liitteestä 9/05.
 
Peruna-lesesämpylät
 
(noin 20 kpl)

4 dl vettä

50 g hiivaa

1 tl ruususuolaa

1 rkl sokeria

noin 10 dl vehnäjauhoja

1 dl vehnä- tai kauraleseitä (laitoin kauraleseitä)

3 keitettyä perunaa (laitoin neljä pienehköä)

2 rkl öljyä (laitoin rypsiöljyä)
 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri, leseet sekä suurin osa jauhoista. Sekoita hetken aikaa. Lisää soseutetut perunat ja öljy ja loput jauhot. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta.

Muotoile taikinasta soikeita sämpylöitä. Kohota niitä leivinpaperoidulla pellillä (annoin kohota noin 1/2 h). Leikkaa terävällä veitsellä vinoja viiltoja sämpylöiden pintaan. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 12 minuuttia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti