Tuli tehtyä pitkästä aikaa cannelloneja.
Tein nyt ihan jauhelihatäytteellä. Aika samantapainen maku oli kuin
jauhelihalasagnessa. Ohje on osin Valion Kotiruokaa 1.2011-lehtisestä ja
osin Cannellonipurkin kyljessä olleesta reseptistä. Lehdessä oli aika
hyvältä vaikuttava pesto-kasvistäytekin cannelloneille.
Cannellonit jauhelihatäytteellä
250 g cannelloneja
Täyte
500 g paistijauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 porkkana raasteena
2-3 dl vettä (laitoin 2 1/2 dl)
1 kasvisliemikuutio
1/2 tl ruususuolaa
2 rkl makeaa, mietoa chilikastiketta (en nyt laittanut)
1/2 tl valkopippuria
1 rkl oreganoa (en nyt laittanut)
1 rkl basilikaa
100 g (noin 2 dl) juustoraastetta
Päälle
2 1/2 dl ruokakermaa (laitoin kolmen juuston kermaa)
400 g tomaattimurskaa
50-100 g juustoraastetta
Ruskista jauheliha. Lisää hienonnetut sipuli
ja valkosipulinkynsi, porkkanaraaste, vesi ja mausteet. Lisää lopuksi
juustoraaste. Anna jäähtyä hetken aikaa.
Laita täytettä cannelloniputkien sisään
veitsenkärjellä (tämän koin itse helpoimmaksi) tai pikkulusikalla. Täytä
kaikki putket täyteen ja lado ne vierekkäin voideltuun, suorakaiteen
muotoiseen uunivuokaan yhdeksi kerrokseksi.
Sekoita keskenään ruokakerma ja
tomaattimurska ja kaada cannellonien päälle. Ripottele pinnalle
juustoraastetta. Paista 225-asteisessa uunissa alatasolla noin 25
minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti