lauantai 21. huhtikuuta 2012

Cannellonit jauhelihatäytteellä


Tuli tehtyä pitkästä aikaa cannelloneja. Tein nyt ihan jauhelihatäytteellä. Aika samantapainen maku oli kuin jauhelihalasagnessa. Ohje on osin Valion Kotiruokaa 1.2011-lehtisestä ja osin Cannellonipurkin kyljessä olleesta reseptistä. Lehdessä oli aika hyvältä vaikuttava pesto-kasvistäytekin cannelloneille.

Cannellonit jauhelihatäytteellä
 
250 g cannelloneja

Täyte

500 g paistijauhelihaa
 
1 sipuli
 
1 valkosipulinkynsi
 
1 porkkana raasteena
 
2-3 dl vettä (laitoin 2 1/2 dl)
 
1 kasvisliemikuutio
 
1/2 tl ruususuolaa
 
2 rkl makeaa, mietoa chilikastiketta (en nyt laittanut)
 
1/2 tl valkopippuria
 
1 rkl oreganoa (en nyt laittanut)
 
1 rkl basilikaa
 
100 g (noin 2 dl) juustoraastetta

Päälle

2 1/2 dl ruokakermaa (laitoin kolmen juuston kermaa)
 
400 g tomaattimurskaa
 
50-100 g juustoraastetta

Ruskista jauheliha. Lisää hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynsi, porkkanaraaste, vesi ja mausteet. Lisää lopuksi juustoraaste. Anna jäähtyä hetken aikaa.

Laita täytettä cannelloniputkien sisään veitsenkärjellä (tämän koin itse helpoimmaksi) tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne vierekkäin voideltuun, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan yhdeksi kerrokseksi.

Sekoita keskenään ruokakerma ja tomaattimurska ja kaada cannellonien päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225-asteisessa uunissa alatasolla noin 25 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti