lauantai 28. huhtikuuta 2012

Jauheliha-perunasoselaatikko


Tässä taas yksi arkiruoka "reseptikirjaani" :) Tässä ohje miten tämän ruoan nyt tein. Tämä oli kouluaikoina yksi herkkuruoistani kurpitsapikkelsin kanssa.

Jauheliha-perunasoselaatikko
 
noin 10 perunaa
 
vettä keittämiseen
 
noin 1 rkl ruususuolaa (tai maun mukaan)
 
maitoa
 
noin 50 g voita
 
400 g jauhelihaa
 
1 sipuli
 
vajaa 1 tl ruususuolaa
 
1 tl paprikamaustetta
 
kreikkalaista jauhelihamaustetta myllystä muutama kierros

Pinnalle

voinokareita
 
korppujauhoja

Kuori perunat ja keitä niitä vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Survo perunat muusiksi ja lisää joukkoon maitoa vähän kerrallaan, kunnes muusi on tarpeeksi notkeaa. Mausta suolalla ja voilla.

Paista jauheliha kypsäksi. Pilko sipuli, lisää jauhelihan joukkoon ja anna kuullottua. Mausta suolalla, paprika- ja jauhelihamausteella. Sekoita jauheliha perunasoseen joukkoon ja levitä seos voideltuun uunivuokaan. Laita pinnalle muutamia voinokareita ja ripottele päälle korppujauhoja. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä.

Tällä kertaa ruoan kaverina oli salaattia (jäävuorisalaattia, kurkkua, miniluumutomaatteja ja fetaa).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti