Tein tänään tätä kivan mausteista
pataruokaa. Sain äidiltä lainaan Kotiliesi-lehden (nro 9) ja löysin
tämän ohjeen siitä. Resepti on helsinkiläisen Erika Haakanan. Teen tätä
varmasti toistekin. Inkiväärin jätin pois mieheni allergian takia.
Mausteinen kasvispata
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl kanelia
1 rkl kurkumaa
1 1/2 tl kardemummaa
1 tl juustokuminaa
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna tai 2 tl kuivattua inkivääriä (jätin pois)
2-3 sipulia (laitoin 2)
2-3 valkosipulin kynttä (laitoin 2)
4 porkkanaa
800 g tomaattimurskaa
1 tlk kikherneitä
1 tlk kidneypapuja
ruususuolaa (laitoin reilu 1 tl)
rouhittua mustapippuria
tuoretta persiljaa tai korianteria (minulla ei nyt ollut)
Kuutioi sipulit ja porkkanat (minä hienonsin
sipulit). Hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna paistinpannussa öljy
ja mausteet. Lisää sipulit, valkosipulit ja porkkanat ja kuullota niitä
mausteöljyssä, kunnes ne ovat hieman pehmentyneet ja saaneet kauniin
värin.
Valuta ja huuhtele kikherneet ja pavut
siivilässä. Lisää pannuun tomaattimurska ja papuseos. Mausta suolalla ja
pippurilla ja anna hautua kannen alla vähintään 10 minuuttia ja
enintään 30 minuuttia. Koristele lopuksi tuoreella persiljalla tai
korianterilla.
Sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan vaalean leivän ja salaatin kanssa. Lisuukkeeksi käy myös esimerkiksi quinoa.
Erilaiset palkokasvit ovat minusta kauniita ja herkullisia. Sopivat moneen ruokaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti