Ajattelin tuossa yhtenä päivänä vähän taas
tyhjentää pakkasen marjavarastoa. Halusin tehdä jotain helppoa
punaherukoista ja löysinkin hyvän ohjeen Melian Monta hyvää
hiutaleista-lehtisestä. Tai siinä oli käytetty puolukoita. Voi itse
valita mitä marjoja tähän piirakkaan haluaa laittaa. Tässä oli kivaksi
vaihteeksi pullapohja.
Mehevä punaherukkapiirakka
Pohja
2 1/2 dl maitoa
1/2 dl sokeria
1/2 tl ruususuolaa
2 tl kardemummaa
noin 6 dl vehnäjauhoja
1 ps kuivahiivaa
75 g margariinia
Päälle
8 dl punaherukoita (tai puolukoita)
sokeria maun mukaan (laitoin 1 dl)
Pinnalle
200 g margariinia
2 dl sokeria (laitoin intiaanisokeria)
5 dl kaurahiutaleita
Lämmitä maito 42-asteiseksi ja sekoita
siihen sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään
jauhoja ja lisää taikinanesteeseen. Lisää loput jauhot ja pehmeä
margariini. Alusta taikina pehmoisen kimmoisaksi. Painele taikina
jauhotetun käden avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Anna
pohjataikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Survo punaherukat, lisää niihin sokeri ja
levitä kohonneelle pohjalevylle. Sulata margariini ja sekoita siihen
sokeri ja kaurahiutaleet. Ripottele seos punaherukkasurvoksen päälle.
Paista 225-asteisessa uunissa alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta
on saanut väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti