Tämä omenainen kiisseli on tehty
omena"jämistä", jotka jäivät jäljelle kun äitini teki niistä syksyllä
mehua. Äitini pakasti "omenajämät" annospusseihin juurikin kiisseleitä
varten. Samalla tavalla voi hyödyksi käyttää muutkin marja- ja
hedelmäjämät mehunteon yhteydessä. Puna- ja mustaviinimarjajämistä saa
hyviä kiisseleitä tai vaikka marjapuuroa, kun vaan siivilöi
marja/hedelmäjämät keittämisen jälkeen.
Keitin siis vettä, lisäsin omenajämät veteen
ja annoin kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Siivilöin omenapalat
pois, lisäsin sokeria ja perunajauhoja (jotka oli sekoitettu pieneen
määrään vettä ja sekoitin. Maistui ihanan omenaiselle! Minä teen yleensä
kiisselit tällaisilla mittasuhteilla: vettä 1 l, marjoja noin 3-4 dl,
sokeria maun mukaan ja perunajauhoja 3 rkl + tilkka vettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti