Olin lasten kanssa tällä viikolla äitini ja
isäni luona yökylässä. Äitini oli saanut ystävältään tämän
sitruunapiirakan reseptin ja minä innostuin tekemään sen. Pitkään on jo
ollut haaveissa tehdä sitruunapiirakkaa. Se marenkihuntuinen versio saa
vielä odottaa. Tämä oli helppotekoinen ohje ja maku oli ihanan raikas!
Tämän piirakan voi hyvin leipoa jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Sitruunapiirakka
Pohja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g huoneenlämpöistä voita
Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja
vaniljasokeri. Lisää voi nokareina joukkoon ja sekoita sen verran, että
ainekset tasoittuvat. Taputtele taikina voideltuun, neliskulmaiseen
vuokaan, halkaisijaltaan noin 20 × 25 cm (minulla oli
suorakaiteenmuotoinen noin 20 × 28 cm vuoka). Esipaista pohjaa
200-asteisessa uunissa keskitasolla lähes kypsäksi eli 10-15 minuuttia
(paistoin melkein 15 min.).
Sitruunatäyte
3 keskikokoista kananmunaa
2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 ison sitruunan raastettu kuori
5-6 rkl puristettua sitruunamehua (laitoin 5 rkl)
Pinnalle
tomusokeria
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon jauhot, kuoriraaste sekä sitruunamehu. Levitä täyte
esipaistetun pohjan päälle. Paista piirakkaa vielä 200-asteisen uunin
keskitasolla 8-10 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä.
Siivilöi lämpimän piirakan pinnalle tomusokeria. Anna piirakan jäähtyä
ja leikkaa se sitten ruuduiksi.
Piirakka ennen tomusokerihuntua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti