Tulipa pitkästä aikaa leivottua jotakin!
Äitini oli tehnyt näitä äitienpäivänä ja ihastuin ikihyviksi näiden
mehevään ja täyteläiseen makuun. Nämä muistuttavat paljon mokkapaloja.
Päätin tehdä näitä erääseen kivaan vuosittaiseen tapaamiseen, jossa on
mukana joukko äitejä ja lapsia. Ohje on Yhteishyvä-lehden
Ruoka-liitteestä 2.11.
Minä täällä edelleen mahaani kasvattelen :)
Arkipuuhien lisäksi en ole tosiaan paljon viime aikoina jaksanut leipoa.
Ja aika supistusherkkänäkin edelleen ollaan. Mutta olipahan virkistävää
päästä taas leipomaan ♥
Tein nyt taikinan pellille ja 1,5-kertaisena. Laitan tähän ohjeen niin kuin se on lehdessä.
Suklaapalat
150 g margariinia
3 dl ruokokidesokeria (tavallinenkin sokeri toki käy)
3 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
50 g margariinia
4 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
noin 2 rkl vettä
Pinnalle
tomusokeria tai strösseleitä/nonparelleja
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää
munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja
siivilöi seos taikinaan. Levitä taikina leivinpaperoituun noin 25 × 30
cm kokoiseen uunivuokaan. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa
keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Sulata margariini ja
sekoita joukkoon loput ainekset. Kaada kuorrute heti hieman jäähtyneen
levyn päälle ja levitä se tasaiseksi. Ripottele pinnalle
strösseleitä/nonparelleja tai siivilöi tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti