Pidimme poikamme ristiäiset 14.7. Halusin
tehdä yksinkertaisen kakun. En suunnitellut sitä juurikaan etukäteen.
Pursotusten muodon päätin juuri ennen kuin tein ne. Säästyinpä kerrankin
ilman stressiä! Äitini puolen suvussa on jo pitkään ollut tapana, että
kaikki halukkaat voivat arvuutella vauvan nimeä. Nimet kirjoitetaan
paperille ja jos joku arvaa nimen oikein, saa hän palkinnoksi
suklaalevyn :) Nuo nimiarvauslaput on hauska säilyttää!
Jostain syystä pojalle oli taas hankala
keksiä nimeä. Tytölle olisi ollut nimi kokonaan valmiina. Pitkän
pähkäilyn jälkeen päädyimme nimeen ♥ Romeo Milan Daniel ♥
Daniel meinasi tulla jo Mion etunimeksi ja nytkin mietimme, annammeko
etunimeksi Danielin vai Romeon. Lopulta päätimme nimen katsomalla
poikaamme, kumman näköinen hän enemmän on.
Mustikka-mansikkakakku
Pohja
7 munan tumma sokerikakkupohja, ohje löytyy täältä.
Anna pohjan jäähtyä ja jaa se sitten kolmeen osaan.
Kostutus
3/4 dl rasvatonta maitoa + 1 tl vaniljasokeria
Valkosuklaa-mustikkatäyte
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljakreemijauhetta
1 1/2 dl maitorahkaa
100 g valkosuklaata
2 liivatelehteä
1 rkl vettä
♥
150 g (noin 2 dl) pensasmustikoita
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Anna
jäähtyä haaleaksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vatkauksen
loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe. Kääntele vaahdon joukkoon maitorahka
sekä jäähtynyt valkosuklaasula. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet
ja sulata ne veteen. Kaada liivateliemi ohuena nauhana täytteen joukkoon
samalla sekoittaen. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa 10-15 minuuttia.
Aseta kakkupohjan pohjalevy kakkuvuokaan ja kostuta se vaniljamaidolla
pullasudin avulla. Levitä täyte pohjalevylle. Ripottele päälle
pensasmustikat. Anna hyytyä jääkaapissa noin 1/2 tuntia.
Mansikkatäyte
1 1/2 dl vispikermaa
1 dl maitorahkaa
1/2 dl tomusokeria
1/2 dl vaniljakreemijauhetta
150 g mansikoita
Aseta keskimmäinen kakkulevy paikoilleen
ja kostuta se. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa
joukkoon maitorahka, tomusokeri, vaniljakreemijauhe ja hieman pilkotut
mansikat. Mansikoista saa jäädä pieniä sattumia täytteeseen. Levitä
mansikkatäyte kakkulevylle. Aseta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen ja
kostuta se kevyesti. Vuoraa vuoka tuorekelmulla tai foliolla ja anna
sen maustua jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.
Kuorrutus, pursotukset ja koristelu
3 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 rkl tomusokeria
tummaa kaakaojauhetta
pensasmustikoita
tummaa suklaata
Vaahdota kerma. Lisää vatkauksen
loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe ja tomusokeri. Ota osa vaahdosta
toiseen kulhoon ja värjää/mausta se tummalla kaakaojauheella. Laita
kaakaojauhetta sen verran, että väri on sopivan ruskea. Levitä valkoinen
vaahto kakun päälle ja tasoita pinta. Laita ruskea vaahto
pursotinpussiin ja pursota tähtityllan avulla kakun alareunaan ja päälle
kukkia/tähtiä ja päälireunaan haluamaasi koukeroa. Koristele
pensasmustikoilla.
Sulata nimeä varten pari palaa tummaa
suklaata ja laita se pieneen Minigrip-pussiin (tai vastaavaan). Leikkaa
pieni kärki kulmasta pois ja pursota nimi kakun keskelle.
Nimeä vailla.
Käsi tärisi kuin haavanlehti. Ei siitä voi muuta seurata kuin tärisevä ja vino nimi :D
Juhlien jälkeen.
Pieni Romeoinen :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti