lauantai 25. elokuuta 2012

Kesäkurpitsapasta


Mieheni löysi tämän reseptin Valion sivuilta täältä. Tämä oli niin hyvää ja maistui hyvin lapsillekin, että sitä piti tehdä heti parin päivän päästä lisää. Tein ohjeeseen joitain pieniä muutoksia.

Kesäkurpitsapasta

300 g pastaa (käytin Penneä)

1 1/2 kasvisliemikuutiota

1 (300 g) kesäkurpitsa

1 iso sipuli
 
1 rkl juoksevaa margariinia (laitoin rypsiöljyä)

mustapippuria (laitoin 1 maustemitan jauhettuna)

1 valkosipulin kynsi

2 1/2 dl Kolmen juuston ruokakermaa

1 rkl tomaattipyreetä

1 dl tuoretta basilikaa

Tarjoiluun

parmesaanijuustoa raasteena tai lastuina

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta pasta kasvisliemikuutioilla tai suolalla. Halkaise kesäkurpitsa ja lusikoi siemenet pois (minä myös kuorin kesäkurpitsan). Leikkaa se kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppu pannulla rasvassa. Lisää kesäkurpitsat ja anna kypsyä 1-2 minuuttia. Mausta pippurilla ja hienonnetulla valkosipulilla. Lisää ruokakerma ja tomaattipyree ja anna kiehahtaa. Mausta silputulla basilikalla.

Sekoita kastike pastan kanssa ja ripottele päälle parmesaaniraastetta- tai lastuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti