Minulla oli punaherukoita ja täyte valmiina,
joten tein tämän piirakan ykskaks yllättäen :) Ohje on Leila Lindholmin
Pala kakkua -ja paljon muuta-kirjasta. Lisäsin vain valkosuklaan ja
valkoherukat.
Mantelinen punaherukkapiiras
Muropohja
150 g kylmää voita
4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kylmää vettä
Nypi kuutioitu voi jauhojen ja sokerin kanssa
murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja vesi. Sekoita vain sen
verran, että ainekset ovat sekaisin.
Painele taikina jauhotetuin käsin 28 cm
halkaisijaltaan olevaan piiras/irtopohjavuokaan pohjalle ja reunoille
noin 3,5 cm korkeudelle. Voit vuorata halutessasi pohjan ja reunat
leivinpaperilla helpottaaksesi irrottamista ja tarjoilualustalle
siirtämistä. Reunojen leivinpaperisuikaleet pysyvät hyvin kiinni kun
sipaiset vuoan reunaan muutamaan kohtaan margariinia.
Täyte
3 kananmunaa
2 dl maitorahkaa
1 dl ranskankermaa
1 dl sokeria
100 g mantelimassaa
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja raasta joukkoon mantelimassa. Levitä seos piiraspohjalle.
Lisäksi
3 dl punaherukoita
½ dl mantelilastuja
muutama pala valkosuklaata
valkoherukoita
Laita viinimarjat täytteen päälle ja ripottele
pinnalle mantelilastut ja murennetut valkosuklaat. Kypsennä piirakka
uunin alaosassa 175-asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt. Koristele valkoherukoilla.
Tästä saa hyvän herkun juhlapöytään. Sen voi
valmistaa täytettä myöten paistovalmiiksi pakkaseen etukäteen. Ei
tarvitse kuin lisätä pinta-ainekset ja paistaa. Nektariinin voi myös
siis korvata muilla hedelmillä tai marjoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti