Omena-kaurapaistos on vaan niin herkkua, että sitä on suorastaan pakko välillä tehdä, ainakin omenasadon aikaan :) Täältä löytyy ohje kaura-raparperipaistokselle ja täältä toinen ohje omena-kaurapaistokselle ja vaniljakastikkeelle.
Omena-kaurapaistos
4 hapahkoa omenaa
2 rkl fariinisokeria tai intiaanisokeria
1 tl kanelia
1/4 dl vettä
(joskus laitan fariinisokerin/intiaanisokerin sijasta 2 rkl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria)
Päälle
100 g margariinia
3 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
Kuori omenat, poista niistä siemenkodat ja
paloittele ne. Sekoita omenien joukkoon fariinisokeri/intiaanisokeri,
kaneli ja vesi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Tee päällys. Sekoita keskenään pehmeä margariini, sokeri ja kaurahiutaleet ja ripottele seos omenoiden päälle vuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Sopii tarjottavaksi esimerkiksi jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti