tiistai 28. elokuuta 2012

Pikainen pähkinäleipä


Eräänä kesäisenä päivänä leivoin tätä maistuvaa leipää. Ohje on Me-lehden Ruokakirjasta Kevään herkut ja kesän helpot.

Pikainen pähkinäleipä

3 dl vehnäjauhoja

3 dl hiivaleipäjauhoja
 
1 1/2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl sokeria

1/2 tl ruususuolaa

70 g rouhittuja pähkinöitä (laitoin cashewpähkinää)

3 dl sinileimaemmentalia raastettuna

2 kananmunaa

1/2 dl juoksevaa margariinia (laitoin rypsiöljyä)
 
5 dl piimää

Sekoita kuivat aineet ja lisää pähkinä- tai mantelirouhe ja juustoraaste. Vispaa munat kevyesti kulhossa. Sekoita munavaahtoon margariini ja piimä. Lisää seos kuiva-aineisiin. Sekoita taikinaksi.

Voitele rengaskakkuvuoka ja kada taikina siihen. Kypsennä 180-asteisessa uunissa keskitasolla 30-40 minuuttia (paistoin ainakin 40 minuuttia).

Tarjoiluun

1 dl maitorahkaa

1 dl tuorejuustoa

tilliä silputtuna

mustapippuria

ruususuolaa

Sekoita rahka ja tuorejuusto. Mausta seos tillillä, mustapippurilla ja suolalla ja tarjoa lämpimän leivän kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti