Eräänä kesäisenä päivänä leivoin tätä maistuvaa leipää. Ohje on Me-lehden Ruokakirjasta Kevään herkut ja kesän helpot.
Pikainen pähkinäleipä
3 dl vehnäjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl sokeria
1/2 tl ruususuolaa
70 g rouhittuja pähkinöitä (laitoin cashewpähkinää)
3 dl sinileimaemmentalia raastettuna
2 kananmunaa
1/2 dl juoksevaa margariinia (laitoin rypsiöljyä)
5 dl piimää
Sekoita kuivat aineet ja lisää pähkinä- tai
mantelirouhe ja juustoraaste. Vispaa munat kevyesti kulhossa. Sekoita
munavaahtoon margariini ja piimä. Lisää seos kuiva-aineisiin. Sekoita
taikinaksi.
Voitele rengaskakkuvuoka ja kada taikina
siihen. Kypsennä 180-asteisessa uunissa keskitasolla 30-40 minuuttia
(paistoin ainakin 40 minuuttia).
Tarjoiluun
1 dl maitorahkaa
1 dl tuorejuustoa
tilliä silputtuna
mustapippuria
ruususuolaa
Sekoita rahka ja tuorejuusto. Mausta seos tillillä, mustapippurilla ja suolalla ja tarjoa lämpimän leivän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti