Tein tämän muutama viikko sitten. Ohje on
Yhteishyvä-lehden Ruokamaailma-liitteestä 6/08. Raparperi ja kookos
sopivat kyllä hyvin yhteen!
Raparperi-kookospiirakka
Pohja
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pese, kuori ja pilko raparperit paloiksi.
Vaahdota sokeri ja pehmeä margariini sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon
muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (minulla sen halkaisija noin
28 cm).
Täyte
500 g raparperinvarsia
2 tl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
2 tl kanelia
Sekoita perunajauhot, sokeri ja kaneli keskenään ja kääntele seos raparperipalojen joukkoon. Levitä seos pohjan päälle.
Pinnalle
100 g pehmeää margariinia
1 dl kaurahiutaleita
2 dl kookoshiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
Nypi pehmeä rasva, hiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä seos raparperipalojen päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti