Tein tänään tällaista kesäkurpitsavuokaa.
Sain ohjeen äidiltä. Ohje on Etelä-Suomen Sanomista vuodelta 2007. Tuli
kyllä ihanan mehevää ruokaa kun sai muhia folion alla. Poika popsi tätä
suuhunsa aikamoisen innolla (pelkäsin vähän miten käy). Irvistely
kesäkurpitsaa kohtaan on näköjään loppunut :) Tähän ruokaan laittamani
kesäkurpitsa, porkkanat ja sipuli ovat mieheni vanhempien pellolta.
Mahtavia herkkuja!
Kesäkurpitsavuoka
1 kesäkurpitsavuoka (laitoin noin 550 g painavan)
2 porkkanaa
1 1/2 dl riisiä + keitinvettä 3 dl
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 rkl öljyä (jätin pois)
3 dl vettä
liha- tai kasvisliemikuutio (laitoin 2 kpl kasvisliemikuutioita)
halutessasi voi lisätä yrttimaustetta tai suolaa (maustoin jauhelihan kreikkalaisella jauhelihamausteella)
Kuori kesäkurpitsa ja porkkanat. Lusikoi
kurpitsasta siemenet pois. Suikaloi ne. Keitä riisiä noin 15 minuuttia.
Ruskista (öljyssä) jauheliha ja silputtu sipuli.
Voitele vuoka ja laita pohjalle puolet
kasvissuikaleista. Sekoita riisi jauheliha-sipuliseokseen ja lisää
vuokaan. Laita päälle loput kasvissuikaleet. Sulata liemikuutiot kuumaan
veteen ja kaada tasaisesti vuokaan. Paista foliolla tai kannella
peitettynä 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 1 h. Tarjoa raikkaan
salaatin ja ruisleivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti