Tein pitkästä aikaa kääretorttua. Ohje on
Kodin kuvalehdestä nro 17. Kiva tuo mustikkamousse. Sitä voisi käyttää
kakkujen väleissäkin. Koristeeksi kääretorttu sai tyttäreni kasvattaman
kukkasen :)
Mustikkamoussella täytetty sitruunakääretorttu
Pohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 sitruunan raastettu kuori
Mustikkamousse
1 dl kuohukermaa
250 g vaniljalla maustettua rahkaa
100 g valkosuklaata
2 dl mustikoita
3 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua
Pinnalle
tomusokeria tai muita koristeita
Valmista ensin mustikkamousse!
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään
veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita rahka vaahdon joukkoon.
Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa.
Jäähdytä sitä hetki ja lisää rahkaseoksen joukkoon. Soseuta mustikat
sauvasekoittimella ja lisää seokseen. Kiehauta sitruunamehu kattilassa.
Purista liivatteet, sulata ne kuumaan sitruunamehuun ja anna jäähtyä
hetki. Kaada liemi ohuena nauhana mustikkavaahdon joukkoon samalla
sekoittaen. Anna jähmettyä jääkaapissa 1-2 tuntia.
Tee täytteen jähmettymisen aikana pohja.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat
aineet sekä sitruunan kuoriraaste keskenään ja nostele kevyesti lastalla
munasokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperoidulle
uunipellille.
Kypsennä pohjaa 225-asteisessa uunissa
keskitasolla 6-8 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria. Kumoa uunista tullut
kääretorttu siihen. Irrota leivinpaperi kääretorttupohjan päältä. Anna
pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Levitä jäähtyneen pohjan päälle
mustikkamousse. Jätä pari senttiä reunoilta vapaaksi täytteestä. Kääri
pitkältä sivulta rullaksi. Kääri tortturulla leivinpaperiin ja anna
tekeytyä jääkaapissa noin tunnin ajan (tai yönkin yli).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti