lauantai 15. syyskuuta 2012

Mustikkamoussella täytetty sitruunakääretorttu


Tein pitkästä aikaa kääretorttua. Ohje on Kodin kuvalehdestä nro 17. Kiva tuo mustikkamousse. Sitä voisi käyttää kakkujen väleissäkin. Koristeeksi kääretorttu sai tyttäreni kasvattaman kukkasen :)

Mustikkamoussella täytetty sitruunakääretorttu

Pohja

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 sitruunan raastettu kuori

Mustikkamousse

1 dl kuohukermaa

250 g vaniljalla maustettua rahkaa

100 g valkosuklaata

2 dl mustikoita

3 liivatelehteä

3 rkl sitruunamehua

Pinnalle

tomusokeria tai muita koristeita

Valmista ensin mustikkamousse!
 
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita rahka vaahdon joukkoon. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Jäähdytä sitä hetki ja lisää rahkaseoksen joukkoon. Soseuta mustikat sauvasekoittimella ja lisää seokseen. Kiehauta sitruunamehu kattilassa. Purista liivatteet, sulata ne kuumaan sitruunamehuun ja anna jäähtyä hetki. Kaada liemi ohuena nauhana mustikkavaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Anna jähmettyä jääkaapissa 1-2 tuntia.

Tee täytteen jähmettymisen aikana pohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet sekä sitruunan kuoriraaste keskenään ja nostele kevyesti lastalla munasokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.
 
Kypsennä pohjaa 225-asteisessa uunissa keskitasolla 6-8 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria. Kumoa uunista tullut kääretorttu siihen. Irrota leivinpaperi kääretorttupohjan päältä. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle mustikkamousse. Jätä pari senttiä reunoilta vapaaksi täytteestä. Kääri pitkältä sivulta rullaksi. Kääri tortturulla leivinpaperiin ja anna tekeytyä jääkaapissa noin tunnin ajan (tai yönkin yli).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti