Leivontafoorumilla on joulukuun leivontahaasteena Maistuva kahvikakku lahjaksi. Tässä
linkki sinne. Osallistuin siihen tällä kakulla. Ihastuin Arabialaiseen
maustekakkuun viime vuonna, kun tein sen ensimmäistä kertaa. Tuo
kuorrute vie kielen mennessään! Nyt
lisäsin taikinaan rouhittua tummaa suklaata ja se toi vielä lisää
ihanaa makua. Tosi monta herkullista kakkua on osallistunut
haasteeseen!!
Tuunasin kakkulaatikon lumitähtikoristeilla.
Tarvittiin vain kultaista leimasinväriä ja lumitähtileimasin. Laatikko
sai vähän joulun ja talven tunnelmaa osakseen. Minulla tuli tästä
kakusta mieleen lumihuippuiset alppivuoret :) Jospa nämä vuoret ovatkin
Taikametsästä! Pitäähän Taikametsän asukkailla olla vuorimaisema!
Täältä löytyy aiemmin tekemäni Arabialainen maustekakku.
Arabialainen maustekakku suklaahipuilla
200 g margariinia
3 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl ruususuolaa
1 tl vaniljasokeria
3/4 tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl kanelia
1 rkl kaakaojauhetta
2 dl kevytkermaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna
Vaahdota margariini ja puolet sokerista.
Vaahdota toisessa kulhossa munat ja puolet sokerista paksuksi, vaaleaksi
vaahdoksi. Yhdistä vaahdot keskenään. Sekoita keskenään kuivat aineet
(paitsi suklaarouhe). Sekoita varovasti/kääntele joukkoon vuorotellen
kuiva-aineseosta siivilän läpi ja kevytkermaa. Lisää suklaarouhe.
Voitele vuoka ja kaada taikina siihen. Käytä
isohkoa vuokaa. Minun käyttämäni sydänvuoka on vetoisuudeltaan 2,4
litraa. Paista kakku 175-asteisessa uunissa alatasolla noin tunti tai
vähän reilu tunti. Kypsyyden voi testata puutikulla (upota se kakkuun ja jos se on pois vedettäessä
puhdas niin kakku on valmis, jos siihen jää taikinaa, paista kakkua
vielä hetki). Anna kakun jäähtyä ja irrota se sitten vuoasta.
Kuorrutus
6 rkl pehmeää voita
1 kananmunan keltuainen
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl kanelia
5 dl tomusokeria
1 1/2 rkl vahvaa kahvia
Vaahdota kevyesti pehmeä voi ja keltuainen.
Sekoita keskenään kaakaojauhe, kaneli ja tomusokeri. Sekoita seos kahvin
kanssa vuorotellen vaahdon sekaan. Levitä kuorrute kakun pinnalle
(todella mukavasti levittyvä kuorrute). Pinnan voi jättää epätasaiseksi.
Koristeluun
tomusokeria
pari palaa valkosuklaata
vihreää pastaväriä
valkoisia nonparelleja
Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria.
Asettele päälle aiemmin tekemät suklaakuusikoristeet. Sulatin suklaata
ja värjäsin sen vihreällä pastavärillä. Kaadoin suklaan pieneen
Mingrip-pussiin. Leikkasin minireiän kulmaan ja pursotin leivinpaperille
kuusia. Laitoin nonparellit latvoihin koristeeksi. Annoin jähmettyä
jääkaapissa.
♥
Uunituore kakku. Tässä vuoassa en yleensä
jauhota, koska voitelu on riittänyt. Nyt jauhotin ja jauho näkyy
hassusti pinnassa. Onneksi tuli kuorrutus päälle :)
Koristelin aluspahviakin lumitähdillä.
Jylhät alpit lumisine huippuineen saivat joulukuuset koristeeksi.
Joulukuusi lumimaisemassa.
Lumitähtikoristelua.
Tässä kuvakulmassa näyttää joulukranssilta :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti