sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Arabialainen maustekakku suklaahipuilla


Leivontafoorumilla on joulukuun leivontahaasteena Maistuva kahvikakku lahjaksi. Tässä linkki sinne. Osallistuin siihen tällä kakulla. Ihastuin Arabialaiseen maustekakkuun viime vuonna, kun tein sen ensimmäistä kertaa. Tuo kuorrute vie kielen mennessään! Nyt lisäsin taikinaan rouhittua tummaa suklaata ja se toi vielä lisää ihanaa makua. Tosi monta herkullista kakkua on osallistunut haasteeseen!!

Tuunasin kakkulaatikon lumitähtikoristeilla. Tarvittiin vain kultaista leimasinväriä ja lumitähtileimasin. Laatikko sai vähän joulun ja talven tunnelmaa osakseen. Minulla tuli tästä kakusta mieleen lumihuippuiset alppivuoret :) Jospa nämä vuoret ovatkin Taikametsästä! Pitäähän Taikametsän asukkailla olla vuorimaisema!

Täältä löytyy aiemmin tekemäni Arabialainen maustekakku.
 
Arabialainen maustekakku suklaahipuilla
 
200 g margariinia
 
3 1/2 dl sokeria
 
3 kananmunaa
 
5 dl vehnäjauhoja
 
1/2 tl ruokasoodaa
 
1 tl leivinjauhetta
 
3/4 tl ruususuolaa
 
1 tl vaniljasokeria
 
3/4 tl jauhettua muskottipähkinää
 
1 tl kanelia
 
1 rkl kaakaojauhetta
 
2 dl kevytkermaa
 
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Vaahdota margariini ja puolet sokerista. Vaahdota toisessa kulhossa munat ja puolet sokerista paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot keskenään. Sekoita keskenään kuivat aineet (paitsi suklaarouhe). Sekoita varovasti/kääntele joukkoon vuorotellen kuiva-aineseosta siivilän läpi ja kevytkermaa. Lisää suklaarouhe.

Voitele vuoka ja kaada taikina siihen. Käytä isohkoa vuokaa. Minun käyttämäni sydänvuoka on vetoisuudeltaan 2,4 litraa. Paista kakku 175-asteisessa uunissa alatasolla noin tunti tai vähän reilu tunti. Kypsyyden voi testata puutikulla (upota se kakkuun ja jos se on pois vedettäessä puhdas niin kakku on valmis, jos siihen jää taikinaa, paista kakkua vielä hetki). Anna kakun jäähtyä ja irrota se sitten vuoasta.

Kuorrutus

6 rkl pehmeää voita
 
1 kananmunan keltuainen
 
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
 
1 1/2 tl kanelia
 
5 dl tomusokeria
 
1 1/2 rkl vahvaa kahvia

Vaahdota kevyesti pehmeä voi ja keltuainen. Sekoita keskenään kaakaojauhe, kaneli ja tomusokeri. Sekoita seos kahvin kanssa vuorotellen vaahdon sekaan. Levitä kuorrute kakun pinnalle (todella mukavasti levittyvä kuorrute). Pinnan voi jättää epätasaiseksi.

Koristeluun

tomusokeria
 
pari palaa valkosuklaata
 
vihreää pastaväriä
 
valkoisia nonparelleja

Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria. Asettele päälle aiemmin tekemät suklaakuusikoristeet. Sulatin suklaata ja värjäsin sen vihreällä pastavärillä. Kaadoin suklaan pieneen Mingrip-pussiin. Leikkasin minireiän kulmaan ja pursotin leivinpaperille kuusia. Laitoin nonparellit latvoihin koristeeksi. Annoin jähmettyä jääkaapissa.

 

Uunituore kakku. Tässä vuoassa en yleensä jauhota, koska voitelu on riittänyt. Nyt jauhotin ja jauho näkyy hassusti pinnassa. Onneksi tuli kuorrutus päälle :)


Koristelin aluspahviakin lumitähdillä.


Jylhät alpit lumisine huippuineen saivat joulukuuset koristeeksi.



Joulukuusi lumimaisemassa.


Lumitähtikoristelua.




Tässä kuvakulmassa näyttää joulukranssilta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti