Mahtava ylläri oli se, että kekoni ylsivät palkintosijoille! Kiitos taas kivasta haasteesta ja näppäristä resepteistä! Täältä löytyy palkintoni Dansukkerilta.
Nämä kookoskeot ovat nopeat ja helpot valmistaa. Ne sopivat hyvin tähän hetkeen, kun ulkona on joka puolella lumikinoksia. Ohje on Leila Lindholmin Pala kakkua – ja paljon muuta -kirjasta. Ohjeessa oli 1 rkl amarettolikööriä, rommia tai punssia vaihtoehtoisesti, mutta laitoin vettä. Kastoin vinkin mukaan keot suklaaseen. Suklaa ja kookos sopivat mielestäni hyvin yhteen. Suklaapohja kruunaa kekoset. Nämä ovat päältä hieman rapeita ja sisältä pehmeitä.
Kookoskeot
(16 kpl)
50 g margariinia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
5 ½ dl kookoshiutaleita
1 pestyn limetin raastettu kuori
1 rkl vettä
noin 100 g tummaa suklaata
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Kasta jäähtyneiden kekojen pohjat suklaasulaan ja aseta ne paperivuokiin tai tiheälle ritilälle valumaan. Anna jähmettyä jääkaapissa ja tarjoa.
Tätä pikkuista suppiloa käytin muottina.
Keot matkalla uuniin.
Halkaistu keko valmiina suuhun.
Kookoskekorasia lumikeon päällä :)
- Herkullisen näköisiä. Jos oikein kiire ennen vieraita tulee, voi jättää kenties suklaakuorrutteen pois, varmaan maistuvat hyviltä myös ilman.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti