lauantai 16. helmikuuta 2013

Mokkapalatorttu


Tein loppukesällä tällaisen mokkapalakääretortun. Ohje on Yhteishyvä-lehden Ruoka-liitteestä 6/12. Tuo sisus ei muistuttanut maultaan mokkapaloja, mutta kuorrutus ja pohja sitäkin enemmän :) Tuon maustamattoman tuorejuuston tilalle voisi sopia oikein hyvin Philadelphian uutuusmaku Marabou! Täytyisikin maistaa/testata kyseistä tuorejustoa!

Mokkapalatorttu


(10-12 annosta)

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl perunajauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta (laitoin 1 1/2 tl)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan käännellen. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 7-8 minuuttia. Kumoa torttulevy puhtaalle, sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjassa ollut leivinpaperi ja anna pohjan jäähtyä.

Täyte ja kuorrutus

3 rkl kuumaa vahvaa kahvia

25 g sulatettua margariinia

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 1/2 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

200 g maustamatonta tuorejuustoa


Koristeluun nonparelleja

Sekoita kuorrutus kahvista, margariinisulasta, siivilöidystä kaakaojauheesta sekä tomu- ja vaniljasokerista. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon 1 dl kuorrutusta. Levitä tuorejuustotäyte torttupohjalle ja kääri levy rullalle. Levitä tortun päälle loppu kuorrute ja ripottele pinnalle nonparelleja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti