Tein loppukesällä tällaisen mokkapalakääretortun. Ohje on
Yhteishyvä-lehden Ruoka-liitteestä 6/12. Tuo sisus ei muistuttanut
maultaan mokkapaloja, mutta kuorrutus ja pohja sitäkin enemmän :) Tuon
maustamattoman tuorejuuston tilalle voisi sopia oikein hyvin
Philadelphian uutuusmaku Marabou! Täytyisikin maistaa/testata kyseistä
tuorejustoa!
Mokkapalatorttu
(10-12 annosta)
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta (laitoin 1 1/2 tl)
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja siivilöi ne taikinaan käännellen. Levitä taikina
leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa
keskitasolla 7-8 minuuttia. Kumoa torttulevy puhtaalle, sokeroidulle
leivinpaperille. Irrota pohjassa ollut leivinpaperi ja anna pohjan
jäähtyä.
Täyte ja kuorrutus
3 rkl kuumaa vahvaa kahvia
25 g sulatettua margariinia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
♥
Koristeluun nonparelleja
Sekoita kuorrutus kahvista, margariinisulasta, siivilöidystä
kaakaojauheesta sekä tomu- ja vaniljasokerista. Notkista tuorejuusto ja
sekoita joukkoon 1 dl kuorrutusta. Levitä tuorejuustotäyte
torttupohjalle ja kääri levy rullalle. Levitä tortun päälle loppu
kuorrute ja ripottele pinnalle nonparelleja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti