Tein ensin Cake pops-massan. Jätin pilkotun valkosuklaan pois, jotta pinta olisi popseissa mahdollisimman sileä. Täältä löytyy Cake popsien ohje. Annoin valmiin massan kunnolla jähmettyä jääkaapissa, jonka jälkeen hahmot oli helppo muotoilla. Laitoin popsit takaisin jääkaappiin. Kaulitsin värjäämästäni marsipaanista yhden hahmon "kuorrutteen" kerrallaan. Asetin kaulitun levyn suoraan jääkaapista otetun pallon päälle ja silotin pinnan kuten kakuissa. Leikkasin ylimääräisen reunan pois jättäen sitä noin 1/2 cm yli. Leikkasin pienet viillot noin 1-1 1/2 cm välein, jotta reunan pystyi "laskostamaan" pallon alle siististi. Säilytin päällystetyt popsit jääkaapissa ilman kupua.
Otin yhden marsipaanilla kuorrutetun hahmon kerrallaan jääkaapista ja kiinnitin kaikki yksityiskohdat kiinni. Tämä Cake pops-massa on aika kostea ja suurin osa yksityiskohdista kiinnittyi itsestään marsipaanipintaan. Nokat, kärsät ja isommat osat kiinnitin valmiilla sokerikuorrutteella.
Tein etukäteen hahmoille nokat, kärsät, korvat, pyrstöt ja päätupsut ym. Silmät, kulmakarvat, possun viikset ja joidenkin hahmojen eriväriset alaosat tein juuri ennen kiinnittämistä.
Toisen possun kulmakarvat, silmien mustat pisteet, korva- ja kärsätäplät piirsin ystävältäni saamilla ekologisilla, luonnonmukaisilla elintarviketusseilla. Tosi kivat tussit kivoine väreineen!
Oli ihan hauska tehdä näitä hahmoja, koska jokaisella on oma persoonallinen ilmeensä ja esimerkiksi lintujen silmät ovat kaikilla vähän erilaiset.
Muovailtuja popseja.
"Marsipaanileivos"
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti