Kuorrute kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä!
Fudgekuorrutus (toffeemassa)
(riittää yhden 24-26 cm Ø olevan kakun kuorruttamiseen)
600 g fudge-karamelleja (irtokarkkihyllystä)
1/2 dl kuohukermaa
Vuoraa kulho leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Laita kovettumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Ota massa huoneenlämpöön pehmenemään noin 3 tuntia ennen kaulimista. Silloin kauliminen on helppoa.
Kauli massa silikonisen alustan päällä 3 mm paksuksi levyksi. Jos ei ole silikonista alustaa, voi alle sirottaa tomusokeria tarttumisen estämiseksi (itse laitoin ohuelti tomusokeria silikonisellekin alustalle).
Vatkaa kermaa kuorrutteen alle. Minä vatkasin 1 1/2 dl vispikermaa, johon lisäsin 2 rkl tomusokeria ja 1 rkl tummaa kaakaojauhetta. Levitä kerma kakun päälle tasaisesti. Nosta kuorrute kakun päälle. Tasoita päälipinta ja reunat kämmenen reunalla. Leikkaa ylimääräinen reunaosa pois.
Jääkaapista otettu valmis toffeemassa.
Fudgekuorrutteen alle riittää ohut kerros vatkattua kermaa.
Fudgekuorrutteen päällystämistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti