maanantai 15. huhtikuuta 2013

Jauhelihatäytteiset kesäkurpitsat


Tein näitä reilu viikko sitten. Löysin ohjeen Maku-lehdestä kesä 3/2012. Näitä oli kiva tehdä. Ja kiva oli syödäkin, koska olivat hyviä. Mukavan mehevä ja maistuva täyte ja ihanan pehmeä kesäkurpitsavene. Ostin vahingossa puolet liian isot kesäkurpitsat ja tein täytteen sitten noin kaksinkertaisesti. Tässä ohje kuitenkin lehden mukaisesti :)

Jauhelihatäytteiset kesäkurpitsat
 
(4 annosta)

4 (à 200 g) kesäkurpitsaa
 
2 porkkanaa
 
1 sipuli
 
400 g naudan jauhelihaa
 
2 rkl tomaattipyreetä
 
2 rkl soijakastiketta
 
2 tl oreganoa
 
1/2 tl mustapippuria
 
1 dl juustoraastetta

Pinnalle

1-2 dl juustoraastetta

Huuhtele, halkaise ja koverra kesäkurpitsat lusikalla. Nosta kesäkurpitsaveneet leivinpaperoidulle uunipellille. Hienonna kurpitsojen sisukset esim. tehosekoittimessa. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.. Silppua sipuli.

Paista jauheliha pannulla ilman rasvaa. Lisää kesäkurpitsojen sisus, porkkanat ja sipulit. Paista 5 minuuttia, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Mausta tomaattipyreellä, soijalla, oreganolla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon juustoraaste. Tarkista maku.

Täytä kesäkurpitsaveneet seoksella. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 20-25 minuuttia.

Juustoraasteet pintaan ja uuniin.


Uunista tulleet.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti