Tämä kreemi sopii hyvin esimerkiksi marsipaani- tai sokerikuorrutteen
alle kakkuun. Sitä voi käyttää myös täytteenä tai kuorrutteena
pelkällään. Käytin ohjeen pohjana Ihastuttavat kuppikakut-kirjan
vaniljakreemi-ohjetta. Muutin sen kaakaoiseksi ja puolitin ohjeen.
Tämä määrä kreemiä riittää kuorruttamaan ohuelti noin 24 cm Ø olevan
kakun. Minä levitin tämän nyt 18 cm Ø olevan kakun pintaan marsipaanin
alle ja sitä jäi jonkin verran yli.
Kaakaoinen kreemi
55 g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä
3 rkl kevytmaitoa, huoneenlämpöisenä
250 g siivilöityä kaakaotomusokeria
Vatkaa voi, maito ja puolet kaakaotomusokerista tasaiseksi seokseksi.
Lisää loppu tomusokeri vähitellen samalla vatkaten. Vatkaa, kunnes seos
on tasaisen kermaista. Jos seos on jäykähköä, lisää vielä pieni loraus
maitoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti