tiistai 30. huhtikuuta 2013

Kaakaoinen kreemi


Tämä kreemi sopii hyvin esimerkiksi marsipaani- tai sokerikuorrutteen alle kakkuun. Sitä voi käyttää myös täytteenä tai kuorrutteena pelkällään. Käytin ohjeen pohjana Ihastuttavat kuppikakut-kirjan vaniljakreemi-ohjetta. Muutin sen kaakaoiseksi ja puolitin ohjeen.

Tämä määrä kreemiä riittää kuorruttamaan ohuelti noin 24 cm Ø olevan kakun. Minä levitin tämän nyt 18 cm Ø olevan kakun pintaan marsipaanin alle ja sitä jäi jonkin verran yli.

Kaakaoinen kreemi

55 g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä

3 rkl kevytmaitoa, huoneenlämpöisenä

250 g siivilöityä kaakaotomusokeria

Vatkaa voi, maito ja puolet kaakaotomusokerista tasaiseksi seokseksi. Lisää loppu tomusokeri vähitellen samalla vatkaten. Vatkaa, kunnes seos on tasaisen kermaista. Jos seos on jäykähköä, lisää vielä pieni loraus maitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti