keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Kalapuikot


Löysin samoihin aikoihin viime kuussa kaksi vähän erilaista reseptiä kalapuikoille. Laitan ne molemmat tänne. Tämän "tavallisten" kalapuikkojen reseptin löysin yhdestä maaliskuisesta Iltalehdestä (en muista numeroa). Eipä tule meille enää pakastekalapuikkoja. Niin helppoa on tehdä nämä itse ja kyllähän se makukin on vähän eri kun itse tekee :) Täältä löytyy kookoskalapuikkojen ohje.

Kalapuikot
 
600 g ruodotonta haukifileetä (tai seitiä)
 
1/2 dl vehnäjauhoja
 
ruususuolaa
 
valkopippuria
 
2 kananmunaa
 
2 dl korppujauhoja

Paistamiseen

kookosöljyä (tai muuta öljyä tai voita)

Leikkaa fileet sormen paksuisiksi (jos teet seitistä, leikkaa kohmeisena). Kaada yhdelle lautaselle vehnäjauhot ja sekoita niihin suolaa ja valkopippuria. Riko kananmunat toiselle lautaselle ja kaada kolmannelle korppujauhot. Kieritä kalafileet ensin vehnäjauhoissa, kastele munassa ja leivitä lopuksi korppujauhoilla.

Kuumenna rasva pannussa ja paista fileitä keskilämmöllä molemmin puolin muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kullanruskeita.


Tyttären kerhokaveri oli eräänä päivänä kylässä, niin tarjosin ruoaksi kalapuikkoja, bataatti-perunamuusia, kurkkukukkasia ja jääsalaattia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti