keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Lohi-riisivuokaa pienelle syöjälle


Tein pojalle, 10 kk, oman vuokaruoan. Annostelin valmista (ja jääkaapissa jäähtynyttä) ruokaa pieniin rasioihin pakkaseen ja otan sieltä annoksen pojalle tarpeen mukaan. Tätä ruokaa poika opetteli syömään lusikalla. Lusikalla oli välillä kiva vaan kilkutella lautasen reunaa, mutta välillä lusikka meni suuhunkin :) Autoin ruokaa lusikkaan.

Lohiriisivuoka
 
3 dl vettä
 
1 dl tummaa riisiä
 
pala kesäkurpitsaa
 
1 dl vettä
 
1 kananmuna
 
pala paistettua lohta (tai muutama keitetty pakastelohikuutio)
 
1/2 tl basilikaa
 
ripaus suolatonta kalamaustetta

Kiehauta vesi ja keitä riisi lähes kypsäksi. Kaada riisi voideltuun uunivuokaan. Koverra kesäkurpitsasta sisus ja soseuta se tehosekoittimessa. Lisää kesäkurpitsasose, vesi ja lohi riisin joukkoon. Vatkaa muna kevyesti ja lisää sekaan basilika ja kalamauste. Kaada vuokaan tasaisesti. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20-30 minuuttia, kunnes pinta alkaa saada hieman väriä.


Lohi-riisivuokaa maistelemassa ensimmäistä kertaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti