Tein pojalle, 10 kk, oman vuokaruoan. Annostelin valmista (ja
jääkaapissa jäähtynyttä) ruokaa pieniin rasioihin pakkaseen ja otan
sieltä annoksen pojalle tarpeen mukaan. Tätä ruokaa poika opetteli
syömään lusikalla. Lusikalla oli välillä kiva vaan kilkutella lautasen
reunaa, mutta välillä lusikka meni suuhunkin :) Autoin ruokaa lusikkaan.
Lohiriisivuoka
3 dl vettä
1 dl tummaa riisiä
pala kesäkurpitsaa
1 dl vettä
1 kananmuna
pala paistettua lohta (tai muutama keitetty pakastelohikuutio)
1/2 tl basilikaa
ripaus suolatonta kalamaustetta
Kiehauta vesi ja keitä riisi lähes kypsäksi. Kaada riisi voideltuun
uunivuokaan. Koverra kesäkurpitsasta sisus ja soseuta se
tehosekoittimessa. Lisää kesäkurpitsasose, vesi ja lohi riisin joukkoon.
Vatkaa muna kevyesti ja lisää sekaan basilika ja kalamauste. Kaada
vuokaan tasaisesti. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin
20-30 minuuttia, kunnes pinta alkaa saada hieman väriä.
Lohi-riisivuokaa maistelemassa ensimmäistä kertaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti