maanantai 29. huhtikuuta 2013

Mangomousse


Kokeilin tähän mangomousseen valmista mangososetta. Sose on täysin sileää ja siinä on pelkkää mangoa. Ei siis lisättyä sokeria eikä muutakaan. Valmiin soseen sijaan voi itse soseuttaa 1 tlk mangoa (ilman lientä).

Tämä täytemäärä riittää hyvin yhden 24 cm Ø olevan kakun kahteen väliin. Minä laitoin tätä yhden 26 cm Ø olevan ja yhden 18 cm olevan kakun toiseen väliin. Sokeria voi lisätä, jos haluaa lisää makeutta.

Mangomousse

3 dl vispikermaa
 
250 g Mascarponejuustoa

250 g mangososetta

1 dl tomusokeria
 
2 tl vaniljasokeria

150 g säilykemangoa pilkottuna

5 liivatelehteä

1 1/2 rkl vettä

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon mascarponejuusto, sokerit ja mangosose. Valuta mangotölkistä liemi (voi säästää kakun kostuttamiseen) ja pilko 150 g mangoa. Lisää pilkottu mango täytteeseen. Kiehauta vesi, liuota siihen puristetut liivatteet ja kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Anna täytteen jähmettyä 5-10 minuuttia jääkaapissa. Levitä täyte kakkupohjan päälle.

Mangososetta.


Täyte kakkupohjan päällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti