Kokeilin tähän mangomousseen valmista mangososetta. Sose on täysin
sileää ja siinä on pelkkää mangoa. Ei siis lisättyä sokeria eikä
muutakaan. Valmiin soseen sijaan voi itse soseuttaa 1 tlk mangoa (ilman
lientä).
Tämä täytemäärä riittää hyvin yhden 24 cm Ø olevan kakun kahteen
väliin. Minä laitoin tätä yhden 26 cm Ø olevan ja yhden 18 cm olevan
kakun toiseen väliin. Sokeria voi lisätä, jos haluaa lisää makeutta.
Mangomousse
3 dl vispikermaa
250 g Mascarponejuustoa
250 g mangososetta
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
150 g säilykemangoa pilkottuna
5 liivatelehteä
1 1/2 rkl vettä
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita
vaahtoon mascarponejuusto, sokerit ja mangosose. Valuta mangotölkistä
liemi (voi säästää kakun kostuttamiseen) ja pilko 150 g mangoa. Lisää
pilkottu mango täytteeseen. Kiehauta vesi, liuota siihen puristetut
liivatteet ja kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Anna
täytteen jähmettyä 5-10 minuuttia jääkaapissa. Levitä täyte kakkupohjan
päälle.
Mangososetta.
Täyte kakkupohjan päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti