Oranssista väristä tuli ensin mieleen tämä aiemmin tekemäni tyrni-suklaahyydykekakku. Halusin kuitenkin kokeilla jotain uutta. Sitten päätin, että oranssin värin tuoja olisi porkkana. Se on ainakin selkeä oranssi. Mietin ensin kaveriksi persimonia keltaisena värinä, mutta ajattelin, että värit eivät erottuisi toisistaan tarpeeksi. Sitten keksinkin kokeilla, miten porkkana ja persimoni sopisivat yhteen. Olen iloinen, että kokeilin, koska ne sopivat tosi hyvin! Maku on niissä vähän samankaltainen, mutta persimoni tuo mukanaan samettisen pehmeää, virkistävää makeutta. Ehkä tuosta tyrni-suklaahyydykekakusta keksin toiseksi väriksi ruskean.
Tämä tumma kääretorttupohja sopii kakulle hyvin, koska se on tosi pehmoinen ja kuohkea ja sopii kakun makumaailmaan. Kakku tuli tehtyä kaksi kertaa, koska halusin vielä parannella joidenkin ainesosien määrää. Lisäksi ensimmäisessä kakussa laitoin vahingossa piilotäytteen väärään kohtaan eli suoraan suklaatäytteen päälle. Halusin kakulle pehmeän pohjan, täyteläisen suklaatäytteen ja virkistävän, hennonmakean persimon-porkkanatäytteen. Kakun sisään piilotin siis yllätyskerroksen. Koitin saada oranssia ja ruskeaa suunnillen yhtä paljon kakkuun. Persimon-porkkanatäytekin oli hennon oranssi. Tykkään persimon-hedelmän sisältä paljastuvasta kauniista kuviosta. Se tuo mieleeni kukan ja auringon. Tästä tuli aurinkoisen kevätmielen kakku. Kuvastaa hyvin minun tämänhetkistä mielialaani ja innostusta :) Myös näissä leivoksissa käytin persimonviipaleita koristeina.
♥ ♥ ♥
Haaste on nyt päättynyt. Kakkuni saavutti ykköspaikan, hurjaa! Täältä löytyy palkintopostaus.
Persimon-porkkana-suklaahyydykekakku yllätyksellä
Pohja
(täällä tarkemmin pohjasta kuvineen)
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl ohratärkkelystä
½ tl leivinjauhetta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Aseta 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle ja nosta jäähtynyt kakkupohja sen sisälle (tai säädä pyöreä reunavuoka sopivankokoiseksi ja käytä sitä kuten itse tein). Pohja vetäytyy ja vähän kutistuu jäähtyessään ja nyt se on juuri sopiva tämänkokoiseen vuokaan. Laita vuoan reunoille kalvosuikaleet. Näin kakku on helpompi irrottaa myöhemmin vuoasta.
Persimon-porkkanasose
300 g porkkanaa kuorittuna (noin 4 isohkoa porkkanaa)
300 g persimon-hedelmää kuorittuna (noin 5 persimonia)
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ dl vettä
Suklaatäyte
200 g tummaa suklaata
3 dl vispikermaa
½ dl kaakaotomusokeria
125 g mascarponejuustoa
2 liivatelehteä
1 rkl vettä
Piilotettu persimon-porkkanatäyte
250 g persimon-porkkanasosetta
2 liivatelehteä
1 rkl vettä
Persimon-porkkanakermatäyte
2 ½ dl vispikermaa
3/4 dl tomusokeria
125 g mascarponejuustoa
300 g persimon-porkkanasosetta
4 liivatelehteä
1 rkl vettä
Levitä vajaa puolet täytteestä suklaatäytteen päälle. Ota pakkasesta jäätynyt persimon-porkkanakiekko, irrota se vuoasta ja alusleivinpaperista ja aseta täytteen päälle. Lisää loppu täytteestä ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 h.
Persimon-porkkanakiille
250 g (2 1/2dl) persimon-porkkanasosetta
1 rkl tomusokeria
3 liivatelehteä
2 rkl vettä
Irrota vuoan reuna/reunavuoka ja reunakalvo kakusta.
Koristelu
50 g tummaa suklaata
suklaarakeita
sokerikuorrutetta
persimon-hedelmää
Käännä persimoni kyljelleen ja leikkaa ohuita viipaleita. Paina pyöreällä muotilla keskiosasta pyöreä pala. Asettele viipaleet kakun päälle suklaakukkien väleihin.
Samettisen pehmoista persimon-porkkanasosetta ♥
Suklaatäyte menossa hyytymään.
Hennon oranssi persimon-porkkanatäyte.
Yllätystäyte nostettuna paikalleen, piiloon. Kevään aurinko :)
Persimon-porkkanakiille menossa hyytymään.
Enää puuttuvat koristeet.
Kevään aurinko koristeltuna.
Persimon-hedelmä kätkee sisälleen kauniita kukkia/aurinkoja.
(49 pistettä)
- Tässä kakussa on saatu onnistuneesti käytettä kahta väriä koko levonnaisessa. Herkullisen oloinen kakku!
- Vaikuttaa herkulliselle, hyvin värit esillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti