Tein ensimmäistä kertaa kakun täytteeksi pätkismoussea. En halunnut
mintun maun olevan liian voimakas ja pehmensin makua tummalla
kaakaojauheella. Tämä määrä täytettä riittää joko yhden 24 cm Ø olevan
kakun kahteen väliin. Minä laitoin täytteen yhden 26 cm Ø kakun ja yhden
18 cm Ø olevan kakun väliin.
Liivatetta ei tarvitse, jos täyte tulee "kermakakun" väliin. Jos
kakku päällystetään jollain massalla (marsipaani tms), tai täyte tulee
hyydykekakkuun, kannattaa laittaa liivatteet sekaan.
Pätkismousse
3 dl vispikermaa
200 g Pätkis Mini Bites
(tilkka kermaa)
250 g Mascarponejuustoa
2 rkl kaakaotomusokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 liivatelehteä
1 rkl vettä
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sulata
pätkispalat vesihauteessa tai mikrossa puoliteholla tahnamaiseksi.
Sekaan voi lorauttaa tilkan kermaa, jotta seos notkistuu ja on
tasaisempaa. Yhdistä pätkistahna, mascarponejuusto, kaakaotomusokeri ja
kaakaojauhe ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Kääntele vaahto
joukkoon. Kiehauta vesi, liuota siihen puristetut liivatteet ja kaada
ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Levitä täyte kakkupohjan
päälle.
Kakkupohjalle levitetty täyte.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti