Tykkään joskus laittaa hyydykekakkujen pohjaksi kääretorttulevyn.
Aiemmin olen paistanut levyn uunipelllillä ja leikannut siitä
sopivankokoisen palan vuokaan. Lopun pohjaosan olen laittanut pakkaseen.
Nyt päätin tehdä pohjan suoraan kakkuvuokaan. Tämä
unelmakääretorttuohje sopii minusta hyvin juustokakkuihin pohjaksi,
koska se on niin pehmeä ja kuohkea. Pehmeytensä vuoksi kakku kannattaa
koota suoraan tarjoilualustalle. Jos kakku kootaan vaikka vuokaan
leivinpaperin ollessa pohjalla, on leivinpaperi hankala irrottaa ilman,
että kakkupohja kärsii siitä.
Sitä en huomioinut ensimmäistä pohjaa paistaessani, että tällä
ohjeella pohja vetäytyy hieman jäähtyessään. Pohja kannattaa sen takia
paistaa vähän isommassa vuoassa.
Tein tällaisen pohjan
tähän kakkuun.
Tumma kääretorttupohja irtopohjavuokaan
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl ohratärkkelystä
½ tl leivinjauhetta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Leikkaa leivinpaperista pala 26 cm halkaisijaltaan olevan
irtopohjavuoan pohjalle (vuoan reunallekin voi laittaa suikaleen).
Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaalekaksi vaahdoksi. Sekoita
keskenään ohrakas, leivinjauhe ja kaakaojauhe ja siivilöi ne vaahdon
joukkoon varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan. Paista
225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 6 minuuttia. Kumoa uunista
tullut kääretorttupohja ylösalaisin sokeroidulle leivinpaperille. Irrota
kääretorttupohjasta siinä kiinni oleva leivinpaperi. Anna pohjan
jäähtyä.
Aseta pohjalevy 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle.
Pohja vetäytyy ja vähän kutistuu jäähtyessään ja nyt se on juuri sopiva
tämänkokoiseen vuokaan.
Pohjaosa. Näin päin pohja laitetaan vuokaan.
Kuohkea ja pehmeä pohja.
Juuri sopiva 24 cm vuokaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti