Tässäpä oiva leipäherkku lapselle. Ensimmäistä satsia tehdessä
keittiössä tulvi niin ihana banaanikakkua muistuttava tuoksu, että oli
pakko tehdä toinen satsi. Siihen laitoin vajaa 1/2 tl ruususuolaa. Ohje
löytyi Facebookin Sormiruokailijat-ryhmän resepteistä. Eräs äiti oli
tämän päässään keksinyt, kiitos hänelle tästä! :) Naminam!
Tosi helppo ja nopea valmistaa!!
Banaanileipä
(5-6 pientä leipästä)
1 banaani
1 dl vettä/maitoa
1 dl jauhoja (laitoin täysjyvävehnäjauhoja)
hyppysellinen vaniljasokeria
hyppysellinen kanelia
1 1/2 dl kaurahiutaleita
Muussaa banaani haarukalla tai sosenuijalla kulhoon. Sekoita joukkoon
vesi. Lisää mausteet, jauhot ja kaurahiutaleet ja sekoita sen verran,
että seos on tasaista. Muotoile käsin taikinasta muutama noin 1 1/2 cm
korkuinen lättynen leivinpaperoidulle uunipellille. Paista
200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta
alkaa saada hieman väriä.
Banaanileivät menossa uuniin.
Ensikohtaaminen banaanileivän kanssa :) Hyvin maistui!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti