Kinuskinen suklaa-persikkakakku
Pohja
3 × unelmakääretorttupohja, ohje löytyy täältä.
Kostutus
maitokaakaota (1 dl maitoa + 1 rkl kaakaojauhetta)
Suklaatäyte
100 g tummaa suklaata
2 1/2 dl vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (esim. Flora Vispi)
2 rkl kaakaotomusokeria
2 tl vaniljasokeria
125 g mascarponejuustoa
Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla
lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja makeuta se kaakaotomusokerilla ja vaniljasokerilla.
Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sulatettu suklaa.
Aseta yksi kääretorttulevy alustalle
reunavuoan/kehikon sisään ja kostuta se maitokaakaolla. Levitä päälle
suklaatäyte. Laita vuoka jääkaappiin persikkatäytteen teon ajaksi.
Persikkatäyte
4 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (esim. Flora Vispi)
2 tl vaniljasokeria
125 g mascarponejuustoa
265 g (1 prk) persikkahilloa
200 g säilykepersikkaa omassa mehussa
1 rkl vettä
Upota liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon
mascarponejuusto ja persikkahillo. Valuta säilykepersikoista liemi ja
pilko persikat pieneksi kuutioksi. Lisää täytteeseen. Kiehauta
vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena
nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen.
Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy vuokaan ja
kostuta se maitokaakaolla. Levitä päälle persikkatäyte. Laita kanneksi
päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se. Peitä kakku foliolla tai
kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön
yli.
Kinuskikuorrutus
5 dl kuohukermaa
5 dl fariinisokeria
2-3 tl voita
Kermakuorrutus
5 dl Flora Vispiä
2 rkl vaniljakreemijauhetta
tummaa kaakaojauhetta
noin 2 rkl tomusokeria
Suklaakoristeet
muutama pala tummaa suklaata
muutama pala valkosuklaata
Sulata suklaat omissa kulhoissaan vesihauteessa tai mikrossa puoliteholla välillä sekoittaen. Laita suklaat pursotinpusseihin (minä laitoin minikokoisiin Minigrip-pusseihin) ja leikkaa kulmasta pieni pala pois. Pursota ensin tummalla suklaalla mallitekstin ja mallikirjainten päälle (tai vapaalla kädellä) muutama kerros. Pursota sitten tehosteeksi pari kerrosta valkosuklaata. Tein nimeen erikseen tähden i-kirjaimen pilkuksi.
Nimi pysyi onneksi hyvin koossa, kun olin tehnyt siitä sen verran tukevan.
Tein aika yksinkertaiset pursotukset.
Synttärisankarin korkkaama kakku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti