Tämä ohje oli täällä jo aiemmin, mutta laitan sen nyt uudestaan paranneltuna. Löysin joskus tämän ohjeen Ewelynin
blogista. Muutin vaan hieman tekotapaa. Olen tehnyt tätä muutaman
kerran ja on tämä vaan niin namia!! Ihana raikas ja pehmeä maku!! Tämä
sopii hyvin esim. keksien- ja kakuntäytteeksi ja tykkäänpä leivänkin
päälle tätä sipaista :)
Täältä löytyy lime curdin ohje.
Lemon curd, sitruunatahna
2 sitruunaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
50 g voita
Purista sitruunoista mehu ja kaada mehu
paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita joukkoon muna ja sokeri. Sekoittele
hellalla keskilämmöllä noin 10-15 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut
(puolikkaalle annokselle riittää noin 5-10 min.). Sekoita joukkoon
kuutioitu voi. Anna jäähtyä. Jos käytät lemon curdin seuraavana päivänä
tai myöhemmin, laita se jääkaappiin.
Lemon curd säilyy jääkaapissa hyvänä noin kaksi viikkoa. Tästä satsista tulee kaksi tuollaista pientä purkillista.
Huom. Jos lemon curdista haluaa täysin sileää, voi
puristetun sitruunamehun siivilöidä. Ja jos lemon curdiin haluaa vielä
enemmän kirpakkuutta, voi siihen lisätä sitruunoiden (tai vain yhden
sitruunan) kuoriraaste. Sitruunat kannattaa tällöin pestä ensin
huolella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti