Sain siskolta paljon raparperia ja laitoin niitä mm. tähän
kiisseliin. Ohje on Yhteishyvä -lehden Ruoka-liitteestä kesäkuu 2013.
Ohjeessa oli kiisselin seuraksi vielä kookos-kauramurua, mutta sitä en
nyt tehnyt.
Raparperikiisseli
(noin 5 annosta)
4 raparperin vartta
8 dl laimennettua mansikkamehua (laitoin ittsetehtyä puolukka-punaherukkamehua)
1 dl sokeria (laitoin 1 1/2 dl)
4 rkl perunajauhoja (laitoin 3 rkl)
1 dl vettä
Huuhtele, kuori tarvittaessa ja paloittele raparperin varret noin 4
cm paloiksi. Kiehauta menu sokerin kanssa kattilassa. Nosta raparperit
kattilaan ja keitä, kunnes ne hajoavat. Valmista suurus sekoittamalla
perunajauhot kylmään veteen. Sekoita suurus ohuena nauhana joukkoon.
Anna kiisselin vielä kiehahtaa, mutta älä enää sekoita. Sirota kiisselin
pintaan sokeria kuortumisen estämiseksi. Anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti