Ohje on täältä Nigellalta, mutta valitsin "kiviksi" omia suosikkejani eli Muro-keksejä, Dumleja ja erivärisiä minivaahtokarkkeja. Muro-kekseihin sain idean Kinuskikissalta täältä ja Dumleihin ja minivaahtokarkkeihin Vaaleanpunainen nonparelli -blogista täältä. Niiden määrän muutin itselleni sopivaksi. Laitoin lisäksi pinnalle koristeeksi minivaahtokarkkeja.
Näihin voi laittaa vaihtoehtoisesti, oman mieltymyksen mukaan myös esim. suolapähkinöitä, suolaamattomia pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, kuivattuja marjoja tai riisimuroja.
Tyttäreni pääsi apulaisekseni näitä tehdessäni eli hän sai pilkkoa Dumlet ja murentaa keksit pienemmiksi. Pojat olivat päikkäreillä, niin saatiin puuhailla ihan rauhassa :)
Rocky road -suklaapalat
(noin 24 palaa)
250 g tummaa suklaata
150 g maitosuklaata
175 g pehmeää voita
4 rkl vaaleaa siirappia
150 g Muro-keksejä
150 g Dumle-karamelleja
125 g Haribo minivaahtokarkkeja (+ 1/2-1 dl pinnalle)
Paloittele suklaat paksupohjaiseen kattilaan. Lisää joukkoon voi ja siirappi. Sulata ne liedellä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita massa lopuksi tasaiseksi. Ota kattila pois liedeltä. Kaada joukkoon keksi- ja Dumlepalat sekä vaahtokarkit. Sekoita varovasti ainekset sekaisin.
Kaada massa joko foliovuokaan tai leivinpaperoituun vuokaan, kooltaan noin 23,6 cm × 29,6 cm. Tasoita pinta, joka jää tarkoituksella vähän muhkuraiseksi. Ripottele pinnalle halutessasi minivaahtokarkkeja, ikään kuin koristeeksi (upotin niitä hieman). Anna jähmettyä jääkaapissa 1 1/2-2 tuntia. Ota levy jääkaapista ja paloittele.
Säilytä rocky road -paloja jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa. Ne säilyvät siellä noin viikon. Palat voi myös pakastaa. Pakastimessa ne säilyvät noin kuukauden. Ota palat pakkasesta edellisenä iltana jääkaappiin.
Rocky road-levy ennen paloittelua.
Alemman kerroksen väkeä :)
Rapeaa keksiä, Dumlea ja vaahtokarkkia, naminam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti