tiistai 16. heinäkuuta 2013

Syrnikit eli rahkaletut


Enpä ollut näitä ennen tehnyt. Tein nämä joskus viime kuussa. Ohje on Yhteishyvä-lehden Ruoka-liitteestä 11/11.

Syrnikit eli rahkaletut

(6 annosta)

250 g maitorahkaa

3 kananmunaa

1 dl sokeria (laitoin ruokokidesokeria)

2 tl vaniljasokeria

1 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen

voita tai margariinia (käytin kookosöljyä)

Pinnalle

tomusokeria (unohdin)

Notkista rahka kulhossa ja sekoita joukkoon kananmunat. Lisää sokerit ja jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Paista letut rasvassa ohukaispannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja tarjoile marjojen tai hillon kanssa.


Vadelmia pakkasesta, viime vuoden satoa. Nyt olisi tarjolla tuoreitakin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti