Waldorfin voileipäkakku
(30 annosta)
1 (550 g/16 viipaletta) iso täysjyvävehnäpaahtoleipä (Oululainen Reilu)
Kostutus
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
Pähkinätäyte
1 dl maapähkinävoita, Urtekram Crunchy (löysin vain sileää)
150 g ranskankermaa
Kasvistäyte
2 (350 g) omenaa (Royal Gala)
2 rkl sitruunamehua
1 iso sipuli
1/2 rkl oliiviöljyä
1 ruukku rucolaa
1/2 dl tuoretta timjamia hienonnettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 tl mustapippuria
3/4 tl ruususuolaa
Pinnalle
1 1/2 dl maapähkinävoita
200-300 g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin 200 g)
50 g cashewpähkinöitä
50 g kuorittuja maapähkinöitä
1-1 1/2 dl vispikermaa
basilikanlehtiä (rucolaa olisin laittanut, mutta en saanut sitä enää)
Kiehauta liemikuutio vedessä ja anna jäähtyä haaleaksi. Asettele kaikki leipäviipaleet alustalle ja kostuta ne sudin avulla. Kostuta erityisesti reunat. Jos leikkaat reunat pois, riittää vähempi määrä kostutuslientä.
Levitä pöydälle pitkä pala voi- tai leivinpaperia, jonka voit lopuksi kääriä voileipäkakun ympärille. Asettele pohjaksi neljä leipäviipaletta vierekkäin. Levitä päälle puolet kasvistäytteestä. Puolita yksi leipäviipale ja asettele seuraava leipäkerros lomittain tiiliseinän tavoin. Levitä päälle pähkinätäyte. Lado päälle kerros leipiä ja loppu kasvistäyte. Nosta päällimmäiseksi loput leipäviipaleet. Kääri voileipäkakku tiukaksi paketiksi ja anna sen vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Levitä kakun päälle maapähkinävoi. Levitä sivuille tuorejuusto. Sen määrä riippuu siitä, kuinka tasaisen reunan haluat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota sitä kakun reunoihin ja päälle (käytin tähtityllaa). Koristele kakku pähkinöillä ja basilikanlehdillä (pähkinät voi laittaa joko kokonaisina tai vähän pilkottuna).
Sopivassa tasapainossa täyteläistä maapähkinävoita ja raikkaan omenaista kasvistäytettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti