sunnuntai 18. elokuuta 2013

Bataattipihvit


Tein nämä pihvit jo alkukeväällä. Löysin ohjeen Kotiliedestä nro 6/13. Tykkään bataatin mausta ja nämä olivatkin mieleeni.

Bataattipihvit

(4 annosta)

500 g bataattia

1 porkkana

2 kevätsipulinvartta

4 rkl jalapenoa (en laittanut)

2 rkl hienonnettua korianteria

1 tl juustokuminaa

1/2 tl ruususuolaa

Pinnalle

noin 1 dl korppujauhoja

Paistamiseen

öljyä (käytin kookosöljyä)

Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä kuutioita noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta vesi pois ja soseuta kuutiot. Raasta soseen joukkoon kuorittu porkkana. Anna massan jäähtyä.

Hienonna kevätsipulit, (jalapenot) ja korianteri. Lisää ne mausteiden kanssa bataattiseokseen ja sekoita hyvin. Muotoile massasta pihvejä kostutetuin käsin. Kääntele pihvit korppujauhoissa ja nosta työlaudalle odottamaan.

Kuumenna pannussa kunnon loraus öljyä ja paista pihvit keskilämmöllä molemmin puolin pintarapeiksi.

Bataattipihvit paistumassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti