Mieheni toivoi marjaista ja helppoa kesäherkkutorttua. Päätin vihdoin
kokeilla torttuvuokaani ja tein siinä pohjan. Kaapissa oli purkki
kondensoitua maitoa ja ajattelin sen sopivan tähän hyvin. Keitin sen nyt
pikaisesti kattilassa vanukasmaiseksi toffeeksi. Jos haluaa
täyteläisempää, tummempaa toffeeta, laita avaamaton tölkki veden sekaan
kattilaan ja keitä noin 3 h. Poista tällöin etiketti heti kun se irtoaa.
Mietin ensin, että riittäisikö puolet purkin määrästä torttuun, mutta
laitoin kuitenkin kaikki. Puoletkin tosin riittää, mutta ei tuo noinkaan
ollut mitenkään yliällömakeaa.
Mies antoi tarkat ohjeet, miten halusi vadelmat ja mustikat :) Ihan
hauska oli järjestellä marjoja kohdilleen! Mies tykkäsi tästä kovasti.
Ja oli tämä meidän muidenkin mieleen!
Onnelin herkkumarjatorttu
1 torttupohja, ohje löytyy täältä.
Täyte
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
2 dl vispikermaa
Koristelu
vadelmia ja mustikoita
Aseta valmis, jäähtynyt torttupohja tarjoilualustalle. Kaada
kondensoitu maito kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia,
kunnes seos pulpahtelee kunnolla. Seos jää aika vaaleaksi,
vanukasmaiseksi. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä haaleaksi. Voit
laittaa sen myös jääkaappiin jähmettymään hetkeksi. Kaada toffee
torttupohjan päälle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä se "toffeevanukkaan" päälle.
Ripottele/asettele pinnalle vadelmis ja mustikoita. Anna tortun tekeytyä
ja jähmettyä noin tunti jääkaapissa ennen tarjoamista.
Toffeeksi keitetty kondensoitu maito torttupohjalla.
Koristelutyyliä miehen toiveiden mukaan :)
Vastavalmistunut torttu. Täytteet ovat vähän valuvia, koska torttu ei ollut vielä jähmettynyt jääkaapissa.
Yön yli jääkaapissa ollut torttu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti