keskiviikko 7. elokuuta 2013

Torttupohja


Olen saanut äidiltäni tällaisen torttupohjavuoan ja nyt sitten kokeilin sitä. Hyvin toimi :) Tein taikinan nyt sokerikakkutyylillä. Jos haluaa tumman torttupohjan, voi osan vehnäjeuhoista korvata tummalla kaakaojauheella. Torttupohjan voi täyttää jäätelöllä, kermavaahdolla, rahkalla, moussella ja sen voi koristella marjoilla tai hedelmillä.

Torttupohja
 
2 kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
 
60 g sokeria (noin vajaa 3/4 dl)
 
60 g vehnäjauhoja (noin 1 dl)

Vuokaan

rasvaa ja jauhoja/korppujauhoja

Voitele ja jauhota/korppujauhota noin 28 cm halkaisijaltaan olevaan torttupohjavuoka.

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 15-20 minuuttia. kunnes pinta saa hieman väriä ja taikina alkaa irrota reunoista. Anna pohjan jäähtyä hetki. Varmista veitsellä tarvittaessa, että torttulevy irtoaa vuoasta ja kumoa se alustalle.

Uunista tullut pohja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti