Sain äidiltäni vinkin tähän ruokaan. Hyvä vinkki olikin, koska tämä
oli todella hyvää! Mehevää ja maukasta. Juustokastike toi tutun
lasagnemaisen maun ja kasviskastike oli tositosi hyvää.
Kesäkurpitsasiivut toimivat hyvin lasagnelevyjen asemassa. Kesäkurpitsan
keskiosasta höylätyt suikaleet olivat aika repaleisia, mutta laitoin ne
keskikerrokseen ja niilläkin sai hyvin vuorattua laittamalla niitä
vieri viereen. Ohje on Valiolta ja se löytyy
täältä. Kivaa vaihtelua lasagneihin ja tämä maistui hyvin lapsillekin :)
Kesäkurpitsalasagne
(6-8 annosta)
Kasviskastike
500 g (2-3 isoa) sipulia
1 rkl voita
500 g porkkanaa
500 g tomaattia
2-4 valkosipulin kynttä
1 1/2 tl ruususuolaa
1 1/2 tl pippurisekoitusta
1 tl pizzamaustetta
Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi (silppusin
pieneksi). Kuullota niitä pannulla voissa. Raasta porkkanat tai hienonna
ne monitoimikoneessa karkeaksi muruksi. Lisää raaste pannulle. Leikkaa
tomaatit kuutioiksi ja lisää pannulle. Purista joukkoon valkosipulin
kynnet. Lisää mausteet. Kuumenna seos välillä sekoitellen. Anna kiehua,
kunnes seos on paksua ja sakeaa ja neste on imeytynyt.
Juustokastike
2 rkl voita
3/4 dl vehnäjauhoja
5 dl luomu täysmaitoa
150 g Kappeli-juustoa tai jotain muuta voimakasta juustoa raasteena
mustapippuria myllystä
1/2 tl ruususuolaa
1 maustemitallinen jauhettua muskottipähkinää
Sulata voi kattilassa (vähän yli keskilämmöllä). Lisää jauhot ja anna
kiehahtaa. Kaada maito vähitellen ohuena nauhana joukkoon samalla
sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin ajan. Sekoittele
samalla, ettei maito pala pohjaan. Lisää juustoraaste ja anna sen sulaa
joukkoon. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskotilla.
Väliin
500 g (1 keskikokoinen) kesäkurpitsaa
Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa pitkiksi suikaleiksi (minä kuorin kesäkurpitsan ensin). Juustohöylällä saa ohuita siivuja.
Pinnalle
100 g voimakasta juustoa (esim. Kappeli)
Voitele uunivuoka. Lado vuokaan kerroksittain vuorotellen
kasviskastiketta, kesäkurpitsasiivuja ja juustokastiketta (minä laitoin
kolme kerrosta). Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä
175-asteisessa uunissa alatasolla noin 45 minuuttia.
♥ Tarjoa kesäkurpitsalasagnea joko sellaisenaan kasvisruokana tai lisäkeruokana lihan, kalan tai broilerin kanssa.
Valmis kasviskastike (tai oikeastaan muhennos).
Kesäkurpitsasuikaleet toimivat loistavasti lasagnelevyinä!
Uunista tullut :)
Kesäkurpitsalasagnea ja raejuustoa. Lisäksi söimme vihersalaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti