Halusin kokeilla, että minkälaista sitruunatahnaa tulee, kun korvaa
tavallisen kidesokerin intiaanisokerilla. Tuonkaltaista väriä osasinkin
odottaa, vaikka kyllä se silti hymyilytti :) Mieskin luuli, että teen kinuskia.
Minusta seos alkoi jo aika alussa saostua, eikä minusta juurikaan siitä enää
muuttunut paksummaksi. Keittelin seosta noin 15 minuuttia. Maku oli
intiaanisokerin ansiosta vähän aromikkaampi ja mieheni mielestä vähemmän kirpeä
kuin tavallisella sokerilla tehty.
Täältä löytyy aiemmin tekemäni sitruunatahna, joka on tehty
tavallisella kidesokerilla.
Lemon
curd intiaanisokerilla
2
sitruunaa
3 dl
intiaanisokeria
2
kananmunaa
50 g
voita
Purista sitruunoista mehu ja kaada mehu paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita
joukkoon muna ja intiaanisokeri. Sekoittele hellalla keskilämmöllä noin 10-15
minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut (puolikkaalle annokselle riittää noin 5-10
min.). Sekoita joukkoon kuutioitu voi. Anna jäähtyä. Jos käytät lemon curdin
seuraavana päivänä tai myöhemmin, laita se jääkaappiin.
Lemon curd säilyy jääkaapissa hyvänä noin kaksi viikkoa. Tästä satsista
tulee noin 1 1/2 tuollaista pientä purkillista.
Huom. Jos lemon curdista haluaa täysin sileää, voi
puristetun sitruunamehun siivilöidä. Ja jos lemon curdiin haluaa vielä enemmän
kirpakkuutta, voi siihen lisätä sitruunoiden (tai vain yhden sitruunan)
kuoriraaste. Sitruunat kannattaa tällöin pestä ensin huolella.
Sitruunatahna oltuaan yön
jääkaapissa.
Sipaisu vaikka leivän päälle :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti