maanantai 2. syyskuuta 2013

Vadelmaiset


Osallistuin näillä leivoksilla Leivontafoorumin elokuun leivontahaasteeseen täällä. Olin jo aloittanut näiden leipomisen, kunnes muistin haasteen ja tajusin, etta nämähän ovat juuri sopivat haasteeseen :) Ja yllatys olikin mahtavan iloinen, kun leivokseni sijoittuivat toiseksi, 50 pisteellä! Kiitän vielä pisteistä ja kommenteista! Haasteen voitti PullaAkka herkullisilla Karviaisleivoksillaan, ONNEA!! Saamani kommentit ja pisteet löytyvät tämän postauksen lopusta. Tosi moni olikin nyt pisteyttämassä ja kommentoimassa haasteleipomuksia, mahtavaa! Fazerilta saamani palkinto löytyy täältä :)

Idea näihin leivoksiin syntyi naapuriltani, joka oli leiponut näitä vaatekutsuilleen. Ihastuin niiden suussasulavaan ja keveään makuun ja kyselin reseptin perään. Ohje on Pirkka -lehdestä eli kyse on näistä Ystävänpäiväleivoksista. Käytin pohjaan anopilta saamiani, tämän kesän vadelmia, jotka olin laittanut pakkaseen. Tuoreet vadelmat hain torilta. Vadelmahillo on valmista kotimaista hilloa. Jos olisin alusta saakka tiennyt tekeväni näitä haastetta varten, olisin varmaan tehnyt hillonkin itse. Mutta näin nämä kyllä valmistuivat todella näppärästi :) Laitoin leivoksiin koristelun omaan tyyliini ja halusin lisätä nuo tuoreet vadelmat.

Tein näitä tarjolle vanhempieni kotiin, jonne tuli vierailulle isäni veli, hänen vaimonsa, heidan lapsensa perheineen ja siskoni perhe. Leivoin sinne myos Maapähkinävoihippukeksejä ja Suklaahippupikkuleipiä :)

Vadelmaiset
 
(16 keskikokoista ja 27 pienempää)

Pohja

200 g voita

3 kananmunaa
 
2 dl sokeria
 
3 ½ dl vehnäjauhoja
 
1 ½ tl leivinjauhetta
 
3 tl vaniljasokeria
 
400 g pakastevadelmia (tämän kesän vadelmia pakkasesta)

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kääntele jauhoseos ja voisula vuorotellen munasokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.

Ota vadelmat pakkasesta, murskaa niitä pienemmiksi ja ripottele taikinan päälle tasaisesti. Paista pohjaa uunin keskiosassa 200 °C:ssa 15-20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten puoliksi.

Täyte

1 dl vadelmahilloa
 
360 g appelsiinituorejuustoa
 
2 dl tomusokeria
 
250 g maitorahkaa

Koristeeksi

½ dl vadelmahilloa
 
½ rs tuoreita vadelmia

Aseta toinen pohjalevypuolikkaista tarjoilualustalle. Levitä sen päälle vadelmahillo. Sekoita keskenään tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita joukkoon maitorahka. Levitä puolet täytteestä hillon päälle. Nosta toinen pohjalevy täytteen päälle nurinpäin. Näin saat leivoksille tasaisen pinnan. Levitä päälle loput täytteestä. Anna leivoslevyn olla jääkaapissa noin ½ tuntia.

Leikkaa leivoslevyn ulkoreunat tasaisiksi ja leikkaa se sitten annospaloiksi. Lusikoi vadelmahillo pieneen, tukevaan  pussiin. Leikkaa pussin kulma auki ja pursota leivosten päälle hilloraitoja. Asettele viimeiseksi vadelmat koristeeksi.

Vadelmamuru ripoteltu pohjataikinan päälle.


Valmis pohja, vadelmainen :)


Pohja leikattu kahteen osaan ja toiselle puoliskolle levitetty vadelmahillo.


Leivos vailla koristelua.


Tuoreet vadelmat vielä uupuvat.


Kesäisen pirteää vadelmaraitaa.


Valmiit leivokset.


Saamani pisteet ja kommentit Leivontafoorumin haasteessa:
 
(50 pistettä)

- Ihanaa, paljon paljon vadelmaa, voiko mikään olla tän parempaa

- Vadelmaiset , varmasti makoisa appelsiini ja vadelman liitto

- 3 pistettä vadelma on namia, kauniit leivokset.

- 5 pistettä Mehevät, muhkeat ja suloiset vadelmaa tihkuvat leivokset.

- 3 pistettä Vadelmaiset

- 4 pistettä Vadelmaisille

- 5 pist. Ihanan näköset, näitä haluaisin maistaa !

- 4 pistettä Nämä vaan näyttää niin suussasulavilta...

- Kauniit väriltään ja yksinkertaisuudellaan, varmasti hyvää

- 5 pist. Kauniit säännölliset palat , piristävä maku-pari.

- 1piste vadelmaiset

- 3 pistettä kaunis toteutus, vadelma lempparini.

- 5 p vadelmaiset

- 5 pistettä Vadelmaiset

- Tosi pirtsakka ulkomuoto. Klassinen väriyhdistelmä tuo puna-valkoinen.

- 3 pistettä Vadelmaiset


- 4 pistettä - 1.Vadelmaiset
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti